Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 81 ilde yapılıyor. AKP 24. 25. 26. Dönem Manisa Milletvetvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı bir dizi paylaşımla Öğretmenlik Kariyer Sınavını eleştirdi.

Sınavın öğretmenlerin sorunlarını çözmek yerine ayrıştırdığını vurgulayan Özdağ, MEB'in daha önce yaptığı sınavlardaki usulsüzlükleri hatırlattığı paylaşımında şunları söyledi:

"Milli Egitimi milli bir felaket haline getiren iktidar şimdi de Öğretmenlere kariyer sınavı yapacak. Bugüne kadar yaptıkları saçmalık yetmemiş olacak ki şimdi de öğretmenlerin sorunlarını çözmek yerine onları aşağılayan yeni bir saçmalık icat ettiler.

İlk başta kulağa hoş gelen bir uygulama gibi lanse edilmesi bu iktidarın her konuda yaptığı tipik bir algı çalışmasıdır. Ne yani sınav yapılsa ve kaliteli olanlar ayrılsa diyenlere; Bu iktidar döneminde yapılan sınavlarda neler yapıldığını hatırlatmak istiyorum sadece:

Pek muhterem bakan ! meramını anlatan bir öğretmenin takdim ettiği çiçeği bile almaktan azade bir medeni kişi (!) olarak yapılacak sınavın serencamını şimdiden tahmin etmek zor olmasa gerek. 
Milli Eğitim’in, gayr-i milli ve eğitimsiz kadrolarından kurtulmaya az kaldı.

Velhasıl ÖğretmenlikKariyerBasamaklarıYazılıSınavınaHayır"

Editör: Yadigar Hanım