Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, beraberindeki parti yöneticilerinden oluşan heyet ile Ankara’nın Bala İlçesi’ne gelerek, burada iktidarın yapmayı vaat ettiği TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Sosyal konut projesinin yapılacağı açıklanan araziyi el fenerleri ile gezen Özdağ, buradan bir de açıklama yaparak, vatandaşın kandırıldığını söyledi.

“VAATLER BİR BİR BOŞ ÇIKIYOR”

Fenerle aramalarına rağmen, vaat edilen konutları göremediklerine dikkat çeken Özdağ, “2022’nin sonlarına doğru AKP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine imza atacaklarını söylemişti. Bu 500 bin konutluk vaadini duyunca 2019’daki vaadini hatırladım. Elimizdeki bu gaz lambalarıyla Ankara Bala’ya gittik. Bugün Bala’da o 100 bin konutun bazı kısımlarını arıyorum, olabilir mi acaba diye bakıyorum fenerle” dedi.

TOKİ’den ev almak isteyen vatandaşlara seslenen Özdağ, “Ben buradan vatandaşıma sesleniyorum; Seni uyutuyorlar, seni kandırıyorlar. Şimdi 100 bin konutu yapamayanlar senin 500 bin konutunu yapabilirler mi?” diye konuştu.

TOKİ ‘AÇIKLIKLA CEVAP VERİYORUZ’ DEDİ, ÖZDAĞ CEVAP ALAMADIKLARINI SÖYLEDİ

TOKİ konutlarının yapılacağı arazide herhangi bir çalışma görmeyince TOKİ Başkanlığını telefonla arayan Özdağ, “Bize şunu yapar mısınız sayın başkanım: Gelecek Partisi heyeti olarak tamamlanan yerleri bize gezdirebilir misiniz? Ayrıca TOKİ’nin 2019’daki bu projesiyle ilgili bugüne kadar mülk sahibi olan vatandaş sayısı kaçtır?” diye sordu.

TOKİ’den “Sorulan her soruya biz açıklıkla cevap veriyoruz” cevabını alan Özdağ, “Yok açıklıkla cevap yok. Hangi ilde hangi ilçede ne kadar tamamlandığını, kimlere teslim edildiğini yazılı olarak ben size soracağım ve yazılı olarak cevap bekliyorum sizden. TOKİ Başkanlığı bunlarla ilgili bilgileri şeffaf olarak, şuraya binasına assın, şu tarihte şu binayı bitirdik, şu tarihte bunu bitirdik, toplam 100 bin diye buraya kocaman bir binaya assın, ben de geleceğim onları burada alkışlayacağım” diyerek, Türkiye’deki mağdur olan bütün vatandaşları Gelecek Partisi ile iletişime geçmeye davet etti.

Gelecek Partililer ise “TOKİ 100 bin konut nerede?” diye slogan attı.

Editör: Yadigar Hanım