Gelecek Partisi Genel başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı, Liyakat Nişanı'nda bulunan Atatürk kabartmasının kaldırılması ilgili Habererk’e özel bir açıklama yaptı.

Selçuk Özdağ açıklamasında AKP’ye soruduğu soruların yanı sıra MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin banisi ile problemi olmayan bir lidersiniz. Şimdi bu konu ile ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Nişanlardan kaldırılan Atatürk kabartmasının bazı Arap başkanlarının rahatsız olduğunu söyleyen Özdağ, “Aksine Türkiye Cumhuriyetini yöneten, bugünün idarecileri yani AKP yöneticileri rahatsız oldu.” dedi.

Selçuk Özdağ’ın açıklamaları şöyle :

“An geliyor Lozan’a övgüler sıralıyorlar, an geliyor Lozan’ı hezimet olarak kabul ediyorlar, an geliyor milli bayramlarla kavga ediyorlar, an geliyor 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Atatürkçü kesiliyorlar, an geliyor Atatürk’ün koymuş olduğu bazı değerlerle kavga etmek istiyorlar. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk Osmanlının bir paşası idi. Yıkılmakta olan bir imparatorluktan yeni bir devlet inşa etti.” diyen Selçuk Özdağ “Mutlaka ki her devlet başkanının eksiği olur veyahut da eleştirirseniz ama bu eleştiriler veya katılmadınız yönler Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin banisi olmaktan, kurucusu olmaktan ve değerli bir devlet adamı olmaktan alıkoymaz. Mustafa  Kemal Atatürk değerli bir devlet adamıydı” dedi.

ÖZDAĞDAN AKP’YE SORULAR

Gelecek Partili Özdağ “Şimdi burada Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerine sesleniyorum, mahkemeye rağmen bu yönetmeliği kim kaldırdı.  Danıştay'ın kararını daha sonra Danıştay İdari Kuruluna kim götürdü.

Herhalde Kılıçdaroğlu götürmedi, Ahmet Davutoğlu götürmedi,  herhalde bunu başka bir siyasi parti lideri veya uzaylılar götürmedi.

Niçin götürdünüz karar düzeltmeye niye gittiniz?

Mustafa Kemal Atatürk'ün liyakat nişanında, cumhuriyet nişanında resminin olması kabartmasının olması sizi nenden rahatsız ediyor?

Bazı Arap devlet başkanları rahatsız oluyorlarsa almazlar, vermezsiniz.

 Bakın geçmişte bunlar için yas düzenliyoruz, şimdi bunlar Yunanlılarla beraber birlikte tatbikat yapıyorlar. Devletlerde V-ing and V-ing “kazan kazan” vardır.  Bugünkü uygulamayı düzeltecek olan Adalet ve Kalkınma Partisi’dir.

Atatürk’le dövüşmekten vazgeçsinler. Mustafa Kemal'e dövüşmekten vazgeçsinler. Artık takiye yapmaktan vazgeçsinler. Artık yoruldu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları.” dedi.

Özdağ şöyle devam etti “Adalet ve Kalkınma Partisi özellikle inadına siyaset yapmak istiyor, geçmişte başörtüsü kararlarını eleştiriyordu ve o zaman diyordu ki “Danıştay siyasi bir kurum haline geldi” ama keser döndü sap döndü, devran döndü şimdi aynı şekilde Danıştay’ı siyasi bir kurum haline getirmek isteyen yine bu geçmişte şikâyet ettiği hususlar nedeniyle Adalet ve Kalkınma Partisi oluyor.”

ÖZDAĞ’DAN BAHÇELİ’YE

Gelecek Partisi Genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ “Özellikle Bahçeli’ye sesleniyorum” diyerek şunları söyledi “ Türkiye Cumhuriyeti devletini yöneten bugünkü koalisyon hükümeti özellikle Bahçeli, siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin banisi ile problemi olmayan bir lidersiniz. Şimdi bu konu ile ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?  Lütfen bu konularla ilgili hassasiyetinizi görmek istiyoruz.  Bir yandan Adalet ve Kalkınma Partisi bunları mahkemelere götürürken,  şu anda bir karar çıkmışken siz ne yapacaksınız?  Yoksa birlikte yürümeye devam edecek misiniz?” dedi.