Mehmet Oflaz'ın Cumhuriyet gazetesindeki haberine göre, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Üstün, genel seçimlerle yerel seçimler arasındaki işbirliği dinamiklerinin farklı olduğunu ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

“BİR YERDE 2’Lİ GİRERSİNİZ BİR YERDE BAŞKA BİRİNE DESTEK OLURSUNUZ”

Genel seçimlerin işbirlikleriyle yerel seçimlerin işbirlikleri formülasyonları farklıdır. Siz bir yerde güçlü adayınız vardır tek başınıza girersiniz. Bir yerde 2’li girersiniz, bir yerde başka birine destek olabilirsiniz. Bir yerde belki bütün muhalefet partileri olarak girersiniz.

YEREL SEÇİMLERDE FORMÜL ÇOKTUR!

Bazı belediye seçimlerinde seçmenin karpuz gibi ikiye ayrıldığını gördük. Hep iki kişi yarışıyor. İki kişinin yarıştığı bir yerde artık sizin orada bir bloğa destek olmanız gerekebilir. Veya diğer partiler sadece sizin adayınıza destek olabilirler. O bakımdan yerel seçimlerde formüller çoktur, işbirlikleri çok daha fazladır. Gelecek Partisi bütün bu seçenekler üzerinde çalışarak seçimlere girecektir. Tek başına aday göstereceği yerler de vardır. 2’li olacak yerler de vardır.

Editör: Habererk Haber Merkezi