YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft iş birliğinde gerçekleştirilen Founders Hub etkinliğinde Microsoft’un Azure bulut platformu, Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren girişimcilere anlatıldı. Etkinlikte Azure OpenAI teknolojisi hakkında bilgilendirme yapan Microsoft Türkiye Startuplardan Sorumlu Teknik Lider Özgür Güler, startupların yapay zeka teknolojilerinin içinde kalmalarını tavsiye ettiklerini söyleyerek “Günümüzde her şeyin elektrikli versiyonu olduğu gibi ileride de AI’lı yani yapay zekalı versiyonlarını göreceğiz” dedi.


 

YTÜ Yıldız Teknopark ve Microsoft’un stratejik partnerliği kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam’da Founders Hub etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin odak noktası Microsoft’un en yeni teknolojilerinin YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren girişimcilere ulaştırılması olurken, bulut tabanlı çalışmalar yapan firmaların Microsoft ürünlerini nasıl daha efektif kullanabilecekleri anlatıldı. Finansal yardımların yanı sıra, teknik tarafta da startupların desteklendiği iş birliğiyle inovasyonun hızlandırılması amaçlanıyor.


 

"ENDÜSTRİYEL DEVRİM KADAR CİDDİ HIZLANMA YARATACAK"


 

Yapay zekanın aslında endüstriyel devrim ya da elektrik gibi günümüz ekonomisinde ciddi manada transformasyon yaratmasını beklediklerini söyleyen Microsoft Türkiye Startuplardan Sorumlu Teknik Lider Özgür Güler, bununla birlikte artan verimliliğin ise ekonomide endüstriyel devrim kadar ciddi bir hızlanma yaratacağını belirtti. OpenAI’ın insansız zekaya yaklaşan bir yapay zeka teknolojisi olduğunu ve startup sürecindeki bariyerleri ciddi anlamda azalttığını belirten Özgür Güler, “Startuplar markalaşma, pazarlama içeriği, standart admin işlerinin otomasyonu gibi konularda yeni bir iş gücü istihdam etmeden hepsini yapay zekayla yapabilecekler. Şu anda asistif durumdayız. Microsoft tarafında buna ‘copilot’ teknolojiler diyoruz. Yani yaptığımız işleri daha kolaylaştıran, daha hızlandıran teknolojiler. Ama bundan sonraki dönemde işlerin temelini değiştiren daha büyük transformatif etkileri olacağını düşünüyoruz. Burada gelecek tahminleri yapmak çok zor. Büyük bir yolculuğun başındayız. Bu anlamda da startupların yapay zeka teknolojilerinin içinde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Günümüzde her şeyin elektrikli versiyonu olduğu gibi ileride de AI’lı yani makineli versiyonlarını göreceğiz. Startuplara hem AI teknolojilerin içinde kalarak teknik anlamda bunlara daha hakim şekilde süreçlerini ve verimliliklerini nasıl artıracaklarını öğrenmelerini, hem Microsoft’un gerçekten güçlü ve sektör lideri çözümlerini, özellikle Azure OpenAI çözümüyle ilgili fikirlerini nasıl daha iyi ortaya koyabileceklerini, hem de temel servisleri nasıl geliştirebileceklerini düşünmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.


 

“ÖNDE GELEN STARTUP FİRMALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”


 

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, “Bugün yaptığımız iş birlikleriyle önde gelen startup firmalarına ev sahipliği yapıyoruz ve bu ölçeği de büyütmek istiyoruz. Özellikle yerel bilişim firmalarımızın yurtdışı ihracat kapasitelerini arttırmak anlamında çok ciddi partnerliklerimiz söz konusu. Uluslararasılaşma stratejileri ve e-ihracat kapsamında, Uluslararası Teknoloji Pazarlama Ofisimiz akreditasyonu ile Ticaret Bakanlığı’nın verdiği hibeleri firmalarımıza ulaştırabiliyoruz. Bu kapsamda destek almak isteyen girişimcilerimiz, YTÜ Startup House yetkililerine ulaşarak çok rahatlıkla ihracat kapasitelerini arttıracakları destekleri bulabilirler” diye konuştu.


 

“GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNDE STRATEJİK BİR İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTIK”


 

YTÜ Startup House Genel Müdürü Büşra Kamış, “Microsoft ve YTÜ Startup House olarak aslında girişimcilik ekosisteminde stratejik bir iş birliğine imza attık. Buradaki ana amacımız girişimcilerin fikir aşamasından globale kadar ihtiyacı olan bütün çözümleri sunuyor olmak. Burada tabi ki öncelikli teknolojileri de önceliklendiriyoruz. Bunların içerisinde oyun, OpenAI, Fintek ve sağlık teknolojileri bulunuyor. Bu yaptığımız iş birliği kapsamında güç birliği oluşturduk. Microsoft’un sunmuş olduğu teknoloji ürünleri ile YTÜ Startup House bünyesinde bulunan büyük bir topluluğu birleştirerek onların ihtiyacı olan bütün çözümleri sunmuş olduk” şeklinde konuştu.

Editör: Habererk Com