AKP, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için start veriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ekim’de gerçekleştirilecek olağanüstü kongre ile seçim çalışmalarını başlatacağı, Ağustos ayı ile birlikte başlayan "Şehir Buluşmaları" kapsamında da bakanlar, milletvekilleri ve il, ilçe ile mahalle temsilcilerinin 81 il, 922 ilçede sahaya ineceği bildirildi.

Oluşturacağı yeni A takımı ile yerel seçimlere hazırlanacağı konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrenin hemen ardından "seçim" gündemiyle “Kızılcahamam Kampı”nı toplaması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, belediye başkan adaylarının belirlenmesi süreci de kampın ardından başlayacak. Kongreden sonra her ile dönük, aday olması muhtemel isimler üzerinden kapsamlı bir anket çalışması başlatılacak. Adayların tüm partilerin seçmenleri dikkate alınarak puanlamasının yapılması öngörülüyor.

Genel seçimlerde oy kaybeden ve aldığı 35.6'lık oy oranıyla 2002 seçimlerinden sonra en düşük oyu alan AKP'nin yerel seçimler için her şehire özel beyanname oluşturacağı, beyannamelerde şehrin öncelikli talepleri doğrultusunda o şehre kazandırılacak yeni hizmetler yer alacağı bildirildi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 2019 seçimlerinde kaybedilen büyükşehirleri geri almayı hedefleyen AKP'de strateji ekibi her hafta Genel Merkez’de toplantılar düzenliyor. AKP kurmayları, seçim sürecinde özellikle ekonomi söyleminin doğru yönetilmesi gerektiğine vurgu yaparak, pandemi, deprem, EYT düzenlemesi, hayat pahalılığına karşı maaş zamları gibi başlıkları mevcut ekonomik tabloyu tabana anlatma konusunda öne çıkarmayı “yeni ekonomi yönetimine güven” temasının ise ana slogan olarak kullanılacağını belirtiyor. AKP'lilerin, ekonomide toparlanma için 2026 yılına işaret edeceği, gelecek uluslararası yatırımlarla orta vadede toparlanmanın etkilerinin görüleceğini anlatacağı ifade ediliyor. 

Belediye başkanlarının belirlenmesinde milletvekillerinde olduğu gibi 3 dönem kurularının öne çıkacağı belirtilirken, mevcut belediye başkanlarının yüzde 60 oranında değişmesi bekleniyor. AKP'li kurmaylar, bu bakımdan yerel seçimlerde “doğru aday”ın önemine dikkat çekiyor. 

Editör: Yadigar Hanım