Börek yaparken fırınla uğraşmak istemeyenlerin imdadına tavada yapılan nefis bir börek tarifiyle geldik. Kolay bir şekilde yapılabilecek bu börek tarifine bayılacaksınız.

Bu böreğin tek püf noktası ise doğru pişirmek. Açıkçası doğru pişirirseniz lezzetine hayran kalacaksınız. Akşam gazetesi tarafından paylaşılan bu tarifi sizlerde arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

EL AÇMASI TAVA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 adet el açması  yufka - yoksa hazır yufka alın

2 adet yumurta

2 su bardağı kadar süt

Yarım su bardağı kadar sıvı yağ

1 kase ezilmiş beyaz peynir ve 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

EL AÇMASI TAVA BÖREĞİ NASIL YAPILIR? iŞTE TARİFİ

1. Bu lezzetli El açması tava böreği için önce yufkaları hazırlayın. Ve Yufkanın yarısını alın  bir kâsenin içine parçalara ayırarak ekleyin. Sonrasında da Aynı kâseye ezilmiş peynir, yumurta, maydanoz, süt ve baharatları ilave edip harmanlayın. 

2. Sonrasında tavanızı yağlayın. Ve Tavayı kısık ateşte ısıtın. Ardından da Üzerine bir yufka koyun ve hazırladığınız harcı üzerine iyice yayın. Devamında ise tabanda kalan yufkayı harcın üzerine düzgünce kapatın. İşte Tava böreğinin püf noktası burasıdır.

3. Bir başka detaysa Soda ve yumurta sarısını hazırlayarak yufkanın üstüne iyice sürün. Devamında da Soda böreğin puf puf olmasını sağlayacaktır. Ve Piştikten sonra ters çevirin.  Unutmayın ki Arkalı önlü piştiğinde servis edebilirsiniz. İşte Tava böreği hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz...

Editör: TE Bilişim