Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Salonu'nda BESYO tarafından özel yetenek sınavı düzenlendi. Çeşitli illerden söz konusu sınava katılmak için kente gelen öğrenciler, mini parkurda yeteneklerini sergiledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen bu yıl adayların sportif özgeçmişlerine daha çok önem verdiklerini belirterek, "Bütün ekibimiz titizlikle sınav sistemini gözden geçirdiler. Yenilikler yaptılar. Hiç kimseye takdir hakkı olmaksızın her aday kendi hakkı ile girebilmesi için sportif özgeçmişi kullanıldı. Sporcuların bundan puan alabileceği düşünüldü. Katılım olarak da değerlendirmemiz gerekiyor ise Türkiye'deki bütün başvurulara baktığımızda 400'e yakın aday var. Bunun yaklaşık 130 tanesi bayan, kalanı erkek aday olmak üzere çeşitli illerden gelenler var. Umuyorum üniversitemize iyi sporcu öğrenciler kazandırırız. Okulumuzun zaten donanımlı kadrosu var. Öğrencilerimizin iyi yetişeceklerine eminim. Bu arkadaşlarımız hem üniversiteyi temsil edecek hem de Sivas'ı temsil edecekler. İçlerinde milli olanlarda ülkemizi temsil edecekler" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül ise "Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu olarak 27'nci özel yetenek sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl sportif özgeçmişe biraz daha ağırlık verdik. Sporun içerisinden gelen insanların yer bulmasını arzu ediyoruz. Sınavımız üç aşamadan oluşuyor. İlk aşamada 30 metrelik bir sürat testi. 30 metre ve özgeçmiş ile birlikte gerekli hesaplamalar yaptıktan sonra ikinci aşamaya gelmeye hak kazanan adayları koordinasyon beceri parkuruna alacağız. Koordinasyon beceri parkurunda biz her adaya iki hak veriyoruz. Daha sonra 30 metre, koordinasyon ve sportif özgeçmişleri ile elde etmiş oldukları puanları ilgili ortalamalar ile alarak adayların özel yetenek sınav puanlarını belirleyeceğiz. Buna Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarını da ekleyerek yerleştirme puanlarını belirleyip kazanan adayların listelerini açıklayacağız" ifadelerini kullandı. 

Bugün gerçekleştirilen 30 metre hız testinde adaylar etabı 4 saniyenin altında geçebilmek için büyük çaba gösterdi. Testi başarıyla geçen adaylar yarın gerçekleştirilecek koordinasyon beceri parkuru testine tabi tutulacak.

 

Kaynak: dha