Kahramanmaraş'ta babası karşı çıktığı için sevdiği kızla evlenemeyen ve babaevini terk edip yeni bir hayat kuran 92 yaşındaki Mustafa Karakoyun, aşık olduğu Döndü Kıraç'la 77 yıl sonra dünyaevine girdi.

Eşine ancak Türk filmlerinde rastlanacak sevda öyküsü, Kahramanmaraş'ın Sarıgüzel Mahallesi'nde 1938 yılında 15 yaşındaki Mustafa Karakoyun ile 18 yaşındaki Döndü Kıraç arasında başladı. Henüz 15 yaşındayken babasına Döndü Kıraç'ı sevdiğini ve evlenmek istediğini söyleyen Mustafa Karakoyun, babasından "hayır" cevabını aldı. Bunun üzerine adeta hayata küsen ve bir süre sonra askere giden Karakoyun, 4 yıllık vatani görevinin ardından döndüğü köyünde sevdiği kadının evlendiğini, bir de çocuğunun olduğunu öğrenince evini terk ederek Göksun ilçesine gitti.

Burada tanışıp evlendiği eşiyle kendisine yeni bir hayat kuran ve çocukları olan Karakoyun, eşi vefat ettikten sonra Elbistan ilçesindeki huzurevine yerleşti. Babasının "hayır" cevabıyla başlayan Mustafa Karakoyun ile Döndü Kıraç arasındaki ayrılık huzurevinde vuslata dönüştü.

Zamanında kendisinin istediği fakat babasının karşı çıktığı sevdiğine sonunda kavuştuğunu belirten Karakoyun, "15 yaşındayken babam sevdiğim kızı kabul etmeyince ben de askere gittim. Oradan geldim ki evlenmiş. Ben de başka biriyle evlendim. Sonra çocuklarım oldu. Sarıgüzel'den Çardak'a göçtük. Sonra eşim öldü yalnız kaldım. Elbistan Huzurevine gittim. Orada 7 ay kaldım. Döndü de orada kalıyormuş. İlk gittiğim dönemlerde beni görünce 'Mustafa sen burada ne yapıyorsun' dedi bana. Ben 'seni tanımıyorum, kimsin' dedim. 'Döndü'yüm sen nasıl beni tanımazsın' dedi. Hasret giderdik. Orada beraber kaldık" diye konuştu.

"Gözyaşına dayanamadım kaçırmak istedim"

Huzurevinde kalırken eşinin kendisine "Mustafa beni al götür. Beni kurtar buradan" dediğini anlatan Karakoyun, sürekli ağlayan eşi Döndü'nün gözyaşlarına dayanamadığını söyledi. Çocukları ilk etapta karşı çıktığı için bir gece sevdiğiyle huzurevinden kaçarken güvenlik görevlilerinin kendilerini gördüğünü anlatan Karakoyun, şöyle devam etti:

"Sonra geri huzurevine çıkarttılar. Müdür çağırdı beni. Yaptığımın yanlış olduğunu söyledi. Ben de müdüre 'Döndü'yü bana ver vermezsen kaçırırım' dedim. 'Onu alacağım başka yolu yok' dedim. Sonra Göksun Belediye Başkanının yanına vardım. O da bana sahip çıktı. Çocuklarımızla konuşup onları ikna ettiler. Nikahımı yaptırdı. Fotoğrafımı çektirdi. Artık evlendim. Mutluyum. Çok şükür Allah'a, sonunda kavuştum. Allah bize nasip etti sevdiğime kavuştum."

Evlendikten sonra huzurevinden çıkıp Çardak Mahallesi'ndeki evlerinde yaşadıklarını dile getiren Karakoyun, "Allah herkesi 80 yıl sonra da olsa sevdiğine kavuştursun. Allah uzun ömürler versin" dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan Döndü Karakoyun ise yüzündeki tebessümlerle yaşadığı mutluluğu anlatmaya çalıştı.

Çiftin evlenmelerine vesile olan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın da yıllar sonra birbirine kavuşan çifte mutluluk diledi.

Editör: TE Bilişim