Ukrayna’daki olayların ardından Rusya’nın Kırım’a asker çıkarmasıyla birlikte Karadeniz iyice ısındı. Alarm haline geçen Rusya, Ukrayna ve ABD donanmaları da Çanakkale ve İstanbul Boğazlarını adeta Bermuda Şeytan Üçgenine çevirdi.

Hafta başında boğazlardan önce Rus donanmasının 156 borda numaralı Yamal ve 150 borda numaralı Saratov isimli iki savaş gemisi geçti. Bir gün sonra da Ruslara adeta gözdağı verir gibi Ukrayna donanmasının Hetman Sahaydachny isimli savaş gemisi boğazları geçerek Karadeniz’e gitti.

AMERİKA DONANMASI ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA

İki ülke arasında yaşanan krizi yakından takip eden ABD’nin de Karadeniz’e savaş gemilerini göndereceği, bu nedenle birçok gemisini de Ege Denizi’ne çektiği günlerdir konuşuluyordu. İşte o gemilerden birisi bu sabah Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yaptı. ABD Donanmasının önemli savaş gemilerinden, güdümlü füze destroyeri USS Truxtun, saat 08.00’da Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI REKABET ETTİ

Boğaz girişinden itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir botun refakat ettiği ABD savaş gemisi Truxtun, saat 08.50’de Çanakkale önlerine ulaştı. Ardından da 90 derecelik açısıyla Çanakkale Boğazı’nda gemilerin manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnu’nu dönerek gözlerden kayboldu.

ÖNCE İSTANBUL, ARDINDAN KARADENİZ

Boğaz çıkışını tamamladıktan sonra Marmara Denizi’ne açılacak olan ABD savaş gemisi önce İstanbul’a, buradan da Karadeniz’e yol alacak.

ABD savaş gemisi Truxtun’ın, Ukrayna ile Rusya arasında Kırım nedeniyle yaşanan kriz nedeniyle bölgeye gitmediği, geminin boğaz geçişlerinin yaklaşık iki ay önceden planlandığı öğrenildi.ABD savaş gemisine boğaz girişinden itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir bot refakat etmeye başladı

Editör: TE Bilişim