Bununla birlikte. mevsim normalleri üzerinde devam eden sıcaklıkların yıl sona kadar devam edeceği açıklandı.

Özellikle ABD ve Meksika’da etkili olan mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıklar, dünyadaki ortama sıcaklıkları yükselterek tarihe geçti.

KÜRESEL SICAKLIKLAR ORTALAMA OLARAK 0,9 SANTİGRAT DERECE YÜKSELDİ

Araştırmacılar, yaşanan ekstrem sıcaklıklarının dünyanın gördüğü en yüksek 4. sıcaklık olarak tarihe geçtiğini bildirdi. Avrupa Kopernik İklim Değişikliği Servisi tarafından yayımlanan raporda geçen ay küresek sıcaklıkların ortalama 0,9 santigrat derece yükseldiği belirtildi.

EN SICAK YIL OLMA İHTİMALİ SÜRÜYOR

Bununla birlikte, söz konusu artışın 2018 ve 2019 ağustoslarında görülenden düşük olduğu belirtildi. Ancak, araştırmacılar, son birkaç ayda yaşanan yüksek sıcaklıklar nedeniyle 2020’in tarihe en sıcak ya da en sıcak ikinci yıl olarak hala tarihe geçebileceğini belirtti.

ORMAN YANGINLARI SÜRÜYOR

Öte yandan, ABD’nin California eyaletinde yer alan Death Valley’de 17 Ağustos’ta termometreler 54, 4 dereceyi göstermiş ve tarihe en sıcak gün olarak kaydedilmişti. Bununla birlikte sıcak hava halgaları Ağustos ayında Avrupa’yı da ortalama sıcaklıkların üzerine taşıdı. Pek çok ülkede geçen ay yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı kategoride uyarı yapıldı. Sibirya ve Atlantik Okyanusu’nda da aşırı sıcaklıklar görüldü.

Ekstrem sıcaklıklar, Arktik’te orman yangınlarına neden oldu ve bu nedenle Sibirya’da yedi bölgede acil durum ilan edildi. Öte yandan, California’da da orman yangınları bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor. ABD’de bu yıl başlayan yangınlar, ülkenin tarihine en kötü ikinci yangın olarak geçti.

Editör: TE Bilişim