Yanınızda sevdiklerinizi, değer verdikleriniz olduğu sürece her yer güzeldir ve nerede olduğunuzun önemi pek de yoktur. Tabii bu demek değildir ki sevdiklerimizi alıp bütün gün eve tıkılalım. Ülkemizde gezilip görülecek pek çok güzel yer vardır. Bu güzel yerleri sevdiklerinizle birlikte ziyaret ederek daha da güzel bir hale getirebilirsiniz. İnsanlar için hayatta ailesinden daha değerli olan yoktur. 7’den 70’e herkes ailesiyle tatile çıkmak ister. Aileyle çıkılan tatil diğer tatillere benzemez. Yuvanızın sıcaklığını da yanınızda taşıyacağınız bir tatil sayesinde en güzel günlerinizi yaşayabilirsiniz. Peki ailenizle birlikte nasıl bir tatili tercih etmelisiniz?

Uygun Fiyatlı Yazlık Kiralarıyla Ayvalık

Ege bölgesinin en sakin ve kafa dinlendirici yerlerinden olan Ayvalık; Balıkesir’e bağlı bir ilçedir. Samimi ve güler yüzlü insanıyla da turistik yerler açısından en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Aileyle tatil yapmak için de oldukça ideal bir ilçedir. Dar ve şirin sokaklarında ailecek dolaşabilir, gün içerisinde sahilinde vakit geçirebilir ve çevresinde yer alan 22 tane adacıktan istediğinizi ziyaret edebilirsiniz. Ayvalık’ın size sağladığı avantajlardan en güzeli ise sunduğu yazlık seçenekleridir. Aileyle tatil yapmak birden fazla kişinin tatil masraflarının ortak gelir kaynağından karşılanması sebebiyle masraflı olabilmektedir. Bu yüzden aileyle yapacağımız tatillerde daha ekonomik seçenekleri tercih etmemiz gerekebilir. İşte Ayvalık tam da bu sebeple aileyle çıkılan tatillerde ilk tercih edilecek yerler arasında gelmektedir. Pek çok yazlıkçı, yazlığının tamamını ya da bir katını yaz sezonunda, haftalık, aylık ve hatta günlük olarak kiraya vermektedir. Ayvalık’ta çok sayıda yazlık bulunmaktadır ve bu sebeple de yazın bu fırsatlardan ailecek yararlanma şansınız bulunmaktadır. Siz de ev ortamında aileyle tatil yapmak istiyorsanız Ayvalık’ı kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız.

Caretta Carettaların Cenneti Köyceğiz

Köyceğiz Muğla’ya bağlı bir ilçedir. Aynı zamanda Türkiye’nin en çok rağbet gören turistik beldelerinden Marmaris’e de sadece 55 km uzaklıkta olması sebebiyle yaz aylarında insanlar tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Dünya’da yalnızca 7 tane bulunan ayaklı göllerden birisi de Köyceğiz Gölü’dür. Köyceğiz son derece sakin ve huzur verici bir yer olması sebebiyle aileyle tatil yapmak için tercih edilebilecek yerler arasındadır. Uygun fiyatlı butik otellerde konaklayabilir, gölün etrafındaki işletmelerde sabah akşam keyifli ve dinlendirici dakikalar geçirebilirsiniz. Köyceğiz diğer tatil beldelerindeki hareketliliği sizlere sunmamaktadır; ancak Köyceğiz’in size sunduğu tatil atmosferini yaşayabileceğiniz başka hiçbir yer yoktur. Muadili olmayan bu turistik yerde ailenizle birlikte kaliteli ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Doğayı, birbirinizi ve kendinizi dinleyebileceğiniz bu belde de sakin yürüyüşler yapabilir, civarda bulunan pek çok turistik alanı da ziyaret edebilirsiniz. Marmaris’e düzenli olarak bulunan otobüsleri yardımıyla Köyceğiz’e gitmişken Marmaris’i de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Yahya Can Dede

Twitter: @ycandede_

Editör: TE Bilişim