Bu akşam düzenlenecek olan anma programının afişleri hiçbir gerekçe gösterilmeden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından toplanmaya çalışıldı. Saadet Ankara İl Başkanı ve yönetimi olaya müdahale etti.

Milli Görüş Hareketi’nin Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 7’inci sene-i devriyesinde tüm dünyada ve yurtta anılırken, Ankara’da skandal bir gelişme yaşandı. ‘Erbakan Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde Ankara’nın ana arterlerine asılan program afişleri, pankartları ve brandaları Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden kaldırılmaya çalışıldı. Başkent’in ana arterlerinden olan Konya Yolu üzerindeki afişler Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı güzergâhında kaldırılmaya çalışıldı. Olaya anında müdahale eden Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, indirme işlemini durdurdu.

ANKARA İL BAŞKANI OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Avukat Fatih Beyazıt ise olayı duyduktan sonra hemen bölgeye intikal ederek, yaşananlara müdahale etti. Bayrakları indirme işlemini durduran Beyazıt, daha sonra toplanan bayrakları da zabıta araçlarıyla depoya değil Saadet Partisi genel merkezine götürülmesine de refakat etti.

BEYAZIT: BU BÜYÜK BİR TAHAMMÜLSÜZLÜK

Beyazıt, yaşananlara ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada ise “Haberi aldıktan sonra hemen Konya yoluna gittik. Biz ‘niçin bunları indiriyorsunuz, neye tahammül edemiyorsunuz’ diye sorduk. Zabıta personeli de ‘Amirlerimize sorun’ dediler. Araçta olan bir amir ‘Sizin izniniz var mı’ diye sordu. Biz de ‘iznimiz var, bu izin alınmıştır. Kaç gündür de bu bayraklar asılıdır. Bu bayrakların asılışının da ikinci günüdür’ dedik. Ellerinde kaldırılmalarına dair ‘talimatı gösterin’ diye sorduk. Onlar da bir şey gösteremediler. Daha sonda da Zabıta Daire Başkanıyla da görüştük. O da iznimizin olduğunu teyit etti. ‘Hangi gerekçeyle indiriyorsunuz’ diye ona da sorduk. O ise herhangi bir gerekçe sunamayarak, programdan sonra bayrakların indirilmediğini söyledi. Biz ise, ‘Programın daha bu akşam yapılacağını ifade ettik” diyerek yaşananları özetledi. Beyazıt ayrıca “Saadet Partisiyiz. Bizim bayrağımız da Hocamıza olan vefamızda namusumuzdur. Biz namusumuzu sokak ortasında bırakmayacak ahlaka sahibiz. Biz memleketi hiç kirletmediğimiz gibi çevreyi de kirletmeyiz. Hocamıza karşı yapılan bu tutuma ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile de konuyu görüşeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim