Okul Öncesi Eğitim Kayıtlar Ne Zaman Başlar

Okul öncesi eğitim kurumlarında kayıt dönemi Temmuz ayı içinde başlamaktadır (Yönetmeliğin 11. maddesi).  2020 - 2021 öğretim yılı için çocuklarını ana okuluna kaydettirmek isteyen bir ailenin çocuklarını Temmuz ayının ilk iş gününden itibaren kayıt işlemini takip etmesi gereklidir. 

Okul Öncesi Eğitim Kayıtları Nasıl Yapılır?

Kayıt işleminde adres durumunuza bakılmaktadır. Bu kapsamda ikametinizin kayıtlı yer esas alınmak üzere çocuğunuzun kaydı e -okul sistemi üzerinden yapılır (Yönetmeliğin 11. maddesi)  Kayıt sırasında sizlerden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Kaydınız sistem üzerinden Nüfus verilerinin otomatik olarak çekilmesi sureti ile yapılmaktadır.

Ana Sınıfı, Ana Okulu ve Kreş Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ana Sınıfı: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren (Devletin açtığı yani) İlkokulların bünyesine bağlı alt sınıflardır. 68 ay ile 45 aylık çocukların kaydı yapılır. Ayrıntılı açıklama aşağıda açıklanmıştır.

Ana Okulu : Özel sektör tarafından açılan ancak denetimi devlet tarafından yapılan (Milli Eğitim Bakanlığı yani) eğitim kurumlarıdır. Sadece ana okulu öğrencileri vardır bu kurumlarda. 

Kreş : Denetimi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan küçük yaş gruplarına hizmet veren özel işletmelerdir.   

Editör: TE Bilişim