Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vekili Avukat Nizameddin Kocabey, paralel yapının devletin tüm gücünü acımasızca kullanarak Ülkü Ocakları'na kurduğu kumpasın beraatla sonuçlandığını belirterek, "Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2016/73 esas sayısı ile yeniden açılan ve bu hafta duruşması yapılan davada dönemin Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım beraat etmiştir" dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vekili Avukat Kocabey, yaptığı yazılı açıklamada paralel yapının devletin tüm gücünü acımasızca kullanarak Ülkü Ocakları'na kurduğu kumpasın beraatla sonuçlandığını belirterek, "Paralel yapıya mensup polis, savcı ve hakimlerin darbenin yıl dönümü olan 12 Eylül 2011 tarihinde özel yetkili savcılık ve özel yetkili mahkemeler aracılığı ile Terörle Mücadele Kanunu'na dayanarak Ankara Ülkü Ocakları'na yaptığı operasyonun sonucunda açılan davada, dönemin Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım beraat etmiştir.

Ülkücülerin en büyük zararı gördüğü gün olan darbenin yıl dönümünde, yani 12 Eylül 2011'de Ülkü Ocakları'na terör, örgüt, silahlı çete yaftası ile yapılan operasyonda Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım ile birlikte 22 kişi tutuklanmış ve 2 aya yakın bir süre cezaevinde kalmışlardı.

Necmi Yıldırım bu soruşturmada sözde silahlı örgüt kurmak ve yönetmekten tutuklanmıştı. Yargılama aşamasına geçildiğinde ise daha önce ancak dedesinden babaannesine kalan ruhsatlı silahtan dolayı Necmi Yıldırım'a mahkeme tarafından ceza verilebilmiş fakat Yargıtay bu kararı bozmuştu.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2016/73 esas sayısı ile yeniden açılan ve bu hafta duruşması yapılan davada dönemin Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım beraat etmiştir" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim