Kato Dağı zirvesinde silah sesleri yankılanırken, dağın eteklerinde bulunan ilçe merkezinde ise Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekildi. 

Beytüşşebap ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında dün akşam düzenlenen İrfan Türküleri konserine Beytüşşebap Kaymakamı Murat Şener, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Ünsal, Belediye Başkanvekili Kerim Ulaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çocuklar Türkçe- Kürtçe-  müzikler eşliğinde doyasıya eğlenirken,  Kaymakam Murat Şener ve protokol üyeleri de uzun süre halay çekti. 

Beytüşşebap Kaymakamı Murat Şener, konser öncesi yaptığı konuşmada, ilçede huzur ve güvenin sağlandığını belirterek şöyle dedi:

"Geçen yıl bu zamanlar Beytüşşebap'ta hava kararınca sokaklar bomboş, insanlar evlerine hapsolmuş oluyorlardı. Bu yıl gece geç saatlere kadar insanlar sokaklarda ve gezip dolaşıyor, birbirlerine misafir oluyor, huzur ortamının tadını çıkarıyorlar. Bir yılda yaşanan bu değişikliğin tek sebebi huzur ortamının sağlanmış olması. Yaptığımız bu etkinlikler huzur ortamının kalıcı olmasını temin etmek, insanların bu huzurun kalıcı olduğuna inanmasını sağlamak ve artık normalleşmenin tamamlanmasını sağlamaktır. Buradaki insanların da gece rahatça dolaşmaya, eğlenmeye hakkı var diye düşündük. Zaman zaman bu tür farklı etkinliklerle vatandaşlarımızın dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Yoğun ilgi vardı, güzel bir etkinlik oldu. Hafta içerisinde perşembe günü de sıra gecesi etkinliği düzenleyerek yine farklı faaliyet gerçekleştirmiş olacağız. Gayemiz normalleşmenin, huzurun tam anlamıyla ilçemize yerleşmesi."
 

Kaynak: dha