Sözleşmeye dikkat edin, senetten uzak durun

Araç kiralarkan ilk dikkat etmeniz gereken aracın Rent a Car kaskosu olup olmamasıdır. Yeni araçları tercih edip garanti süresinin devam edip etmediğini öğreniniz. Arabanın dışını iyice inceleyiniz, gördüğünüz vuruk ve çizikleri tutanağa eksiksiz yazdırınız. Yaptığınız sözleşmenin bir nüshasını mutlaka kendiniz alınız.

Rent a Car Kaskosu Nedir?

Kasko sigortası firmaları kiralık olarak kullanılan araçların olası hasar durumlarına karşı güvenceye almak için uygulanan bir kasko sigortası poliçesidir.

Rent a car Kaskosu alkolsüz ve ehliyetinizin 2 yılı doldurmuş olması durumunda aracın hasarlarını güvence altına almak için kullanılan güvence teminatıdır. Rent a car kaskosu bulunan aracı kiraladığınız zaman güvenli bir şekilde kiralama sürecini güvenli hale getirebilirsiniz. Rent a car kaskosu araca ve araç içerisindeki kişilerin güvencelerinin teminatır. Araca gelen hasarı muafiyet bedeli dışında kalan bedeli kapsar. Kazaya karışan diğer araçların hasarlarını kapsamaz.

Rent a Car Kasko Muafiyeti nedir?

Kasko sigortası firmaları kiralık olarak kullanılan araçların olası hasar durumlarına karşı güvenceye almak için uygulanan bir kasko sigortası poliçesidir. Rent a car Kaskosunda muafiyet Araç bedelinin %5 - %10 arasında muafiyet adı altında, araç kasko bedelinin bu oranlardaki kısmını hasar oluşması durumunda kesintili olarak araç sahibine ödemektedir. Yani; 100 bin tl kasko bedeli olan bir araçta eğer %5 muafiyetli kasko sigortası mevcut ise 5 Bin TL ye kadar olan hasardan dolayı doğan masrafları karşılamamaktadır.

- Profesyonel araç kiralama firmaları 3 senede bir arabalarını değiştirir. 3 yaşını geçmiş araba asla kiralamayınız.

- Plakalığında aldığınız şirketin ismi olmayan araç kesinlikle kiralamayınız.

- Araç kiralama esnasında belirlenen fiyatı sözleşmeye kesinlikle yazdırınız.

- Sözleşmenin arka yüzünde bulunan xx firma tarafından verilen bu araç diye başlayan bölüm de mutlaka aldığınız firmanın isminin geçtiğini biliniz.

- Aracınızın ruhsatının içinde bulunan trafik sigortası ve diğer sigortalar da (süper, birleştirilmiz kaza, koltuk) kiralık oto şoförsüz yazmasına dikkat ediniz.

- Sözleşme dışında bulunan bir şoför kaza yapması halinde sigortanın kapsamadığını biliniz.

- Aracın excess yani türkiye'de muhafiyet bedelini kesin kes sorun. excess sigorta şirketlerinin genel olarak aracın yüzde 2 fiyatına denk gelen tek taraflı kazaları karşılamaması demektiriz.

- Yanlış yakıt koydurma durumunda petrol istasyonunun sigortası bu hasarı karşılayacaktır ama kötü bir rent şirketi, aracı 1 ay yatırıp sizden parayı tahsil edebilir.

Editör: TE Bilişim