Öğle namazının ardından Konak Meydanı'ndaki tarihi Yalı Camisi önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek üyeleri ile vatandaşlar, Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliamı protesto eden pankartlar açarak slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan İzmir İnsani Yardım Derneği (İZYAD) Başkanı Rasim Çalar, Myanmar'da Müslümanlara yönelik son birkaç yılda artan şiddet olaylarının sistematik olarak katliama dönüştürüldüğüne dikkati çekti.

Başta BM olmak üzere diğer dünya devletlerinin de bu katliama sessiz kaldığına işaret eden Çalar, Müslüman ülkelerin birlikte hareket ederek bu zulmü sona erdirmesi gerektiğini aktardı.

Çalar, "Dünya'nın bu sessizliği zulmü ve zalimi cesaretlendirmektedir. Bir an önce silkelenip kendimize gelerek Arakanlı kardeşlerimize elimizi uzatmak zorundayız." dedi.

Türkiye'nin dönem başkanlığı yaptığı İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatını hemen ve aktif olarak devreye girmesi gerektiğini dile getiren Çalar, şöyle konuştu:

"Biz adaleti, insan hak ve özgürlüklerini savunmayı savunmayı temel ilke edinmiş İzmirliler olarak haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme, sömürüye asla rıza göstermedik. Gittiğimiz her yerde, her platformda mazlum ve Müslümanların meselelerini gündeme taşıyacak, insanlık vicdanını uyandıracağız. İki yüzlü batının Birleşmiş Milletlerin sessiz kalmasına karşı 'dünya beşten büyüktür' diyoruz. Üstünlük güçte değil, haktadır. Zalimler bir gün nasıl bir devrilişle devrildiklerini göreceklerdir."

Grup, basın açıklamasının ardından dua etti.

Kaynak: aa