Uluslararası akredite koç Murat Yerdekalmazer tarafından Joint Idea 'da başlanılan İnsanın Kendisi ve Yaşadığı İş ve Aile Ortamında Farkındalığını Artırmayı Amaçlayan Seminer Dizisi "Bilmediğimi Bilmediklerim" etkinlik serisi başladı. Dört etkinlikten oluşan serinin ilki olan "Asosyal Değil, İçe Dönük" Levent Kanyon Joint idea’da yapıldı.

Uluslararası akredite koç MuratYerdekalmazer tarafından Joint Idea 'da başlanılan İnsanın Kendisi ve Yaşadığı İş ve AileOrtamında Farkındalığını Artırmayı Amaçlayan Seminer Dizisi "BilmediğimiBilmediklerim" etkinlik serisi başladı. Dört etkinlikten oluşan serininilki olan "Asosyal Değil, İçe Dönük" Levent Kanyon Joint idea’da yapıldı.

Geleceğin dünyasında kişileriniletişimde doğru başlangıcı ve sürdürülebilir başarısı konusunda şirketlere vekişilere rehberlik edebilmek amacıyla Uluslararasıakredite koç Murat Yerdekalmazer’ın gerçekleştireceği "Bilmediğimi Bilmediklerim" Seminer Dizisi, Levent Kanyon Joint idea’da başladı.

Seminer dizisine ilişkinyaptığı sunumla Yerdekalmazer, iş vesosyal ortamda iletişim başlarken ilk karar noktasını oluşturan psikoseksüelgelişimin temellerinin 0-6 yaşta belirlendiğini ve özellikle iş arkadaşlarıarasında sağlıklı ve verimli bir çalışma ortamı hedefleyen kurumlarınsürdürülebilir başarı hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak en önemli araçolduğunu vurguladı.

Barack Obama, Lady Gagave Freddie Mercury Ünlü İçe Dönükler

Dışa dönüklerin eylemodaklı, bilgi ve nüfuza önem verdiğini, insanlarla daha sık iletişim kurduğunu;içe dönüklerin ise düşünce odaklı, bilgide derinlik arayışında olduğunu,iletişimde daha derin bir etkileşimi aradığını ve enerjilerini yalnız vakitgeçirmeye odakladıklarını vurgulayan Yerdekalmazer, içe dönüklerinyanlış bir önyargıyla asosyal ve popüler deyimle “ezik” olarak tanımlandığınıifade etti. ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Kraliçesi Elizabeth II ile ünlüşarkıcılar Beyonce, Freddie Mercury, Michael Jackson ve Lady Gaga’nın da içedönük olduğunu ve gerektiğinde halk önündeki performanslarının son dereceetkileyici olabildiğini vurguladı.

Şirketinizde İçe Dönük Varsa Konuşturun

İletişimde ilk göztemasının temel gösterge olduğunu vurgulayan Yerdekalmazer, kapalı vücudun duruşu,alçak ses tonu, yavaş konuşma hızı ve yavaş aksiyon alma hızı sözkonusuolduğundan içe dönüklerin şirket yönetimi tarafından fark edilmesinin kolayolmadığını ama aslında bunun da şirketin uzun dönemli sürdürülebilir verimlibaşarısı için çok kıymetli olduğunu belirtti.

Türk Kültüründe Duygu İfade Etmekte Zorlanıyoruz

Türk insanların birdurum karşısında duygusunu anlatmaktan çok olayı anlatmaya odaklı olduğunuçünkü beynin duyguları yöneten korteksten duygu çekmeyi bilmediklerini ifadeeden Yerdekalmazer, duyguyu anlamak için roman okumanın ve belgeselizlemenin gelişmeyi olumlu etkilediğini belirtti.

Şirketlerin Başarısı ve Sürdülebilirliği İnsan Kaynağını Nasıl Yönettiğine Bağlı

Joint Idea’nın, İstanbul’daki en önemli kişisel gelişim,eğitim, seminer ve bilgi paylaşımı merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Yerdekalmazer, başlayan seminerlerin kurumsalşirketlerin insan kaynakları yöneticileri, marka profesyonelleri, satış vepazarlama yöneticileri, girişimciler ve sağlıklı bir sosyal yaşam isteyenherkes için bir rehber niteliğinde olduğunu ifade etti.

“İş hayatında nasıl olabileceğini merakeden, henüz öğrenciyken doğru kariyer adımları atmayı planlayan, büyük şirketimama nasıl çalışanlarımın performansını nasıl arttırabilirim mi sorgulayan, satışdepartmanında çalışıyorsam ne yapmalıyım? sorusunu soran, İlişkilerinde insaniyönünü önemseyen, , İnsan odaklı olmanın finansal getirilerini merak eden herkesisonbaharda Joint İdea’da başlayacağımız seminer dizisine katılmaya davetediyoruz. BilmediğimiBildiklerim seminer dizisiyle iş dünyasındaki performansa katkı sağlamaktanve bu eğitim serisini kazandırmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Editör: TE Bilişim