Atatürk Havalimanı’nda Ramazan Bayramı yoğunluğu başladı. Ramazan bayramı tatiline az bir süre kala Atatürk Havalimanı’ndan yolcuların rahat ve konforlu seyahati için tüm tedbirler alındı. Havayolu firmaları tatil noktalarına olan uçuş sefer sayılarını arttırırken, yurt dışına çıkacak olan yolcuların pasaport kontrol noktalarında beklememesi için polis tüm pasaport noktalarını açık tutuyor. Yetkililer yolcu yoğunluğunun yarın daha fazla yaşanacağına dikkat çekerken, yolcuların uçuş saatlerinden iç hat uçuşlarında 1 saat dış hatlar uçuşlarında ise 2 saat önceden havalimanına gelmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Ramazan bayramı tatili yoğunluğu yaşamamak için bir gün önceden memleketi Muş’a giden Metin Öztürk, “Ailemizle birlikte Bayram tatiline gidiyoruz. İstanbul’da yaşıyoruz. Ramazan ayını geride bıraktığımız için sevinçliyiz. Bu sene tatilimiz biraz kısa ama bu kısa tatili değerlendirmek istedik. Uçak biletini 1 ay önceden aldığım için bilet bulmakta zorlanmadım” dedi.

Hikmet Öztürk ise, “Uçağa bineceğim için çok heyecanlıyım. Birkaç kere Muş’a gitmiştim. Orada Babaannemi, ananemi ve dedelerimi görmeye gideceğiz” diyerek duygularını dile getirdi.

Perşembe günü öğleden sonra başlayacak ve pazar gününe kadar sürecek bayram tatili için yolcu taleplerini dikkate alan şirket, hareket merkezi Atatürk Havalimanı’ndan, Milas-Bodrum Havalimanı’na 39, Antalya Havalimanı’na 20, Dalaman Havalimanı’na 20, Trabzon Havalimanı’na 1 ve Kıbrıs Ercan Havalimanı’na 4 ek sefer yapacak.

Kaynak: iha