Çavuşoğlu, eğitim hayatları için Türkiye'yi tercih eden yabancı öğrencilerin nitelikli bir bakış açısına ve mücadeleci bir ruha sahip olduğunu söyledi.

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Atatepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen orgaanizasyonda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı öğrencilerin uzun soluklu bir demokrasi mücadelesi veren ve dünya sisteminin şimdikinden daha adil ve hür olması için gayret gösteren Türkiye'nin tecrübelerine birebir şahit olduklarını belirtti. Çavuşoğlu, "En önemlisi Türkiye'nin verdiği düzen ve refah mücadelesi kendi ülkelerinizin yönetici kadrolarını oluşturmaya en yakın adaylar olarak sizlere de her daim örnek olma kapasitesine sahiptir. Sizin gibi buraya gelmiş ve burada edinmiş oldukları tecrübe ve birikimle yönetim kadrolarında rol almış 100 bin öğrencimiz var. Sizlere kendimizi, ülkemizi, tarihimizi ve kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmak bunu yaparken de sizleri en iyi şekilde tanımak uluslararası eğitime bakış açımızın en temel faktörlerinden bir tanesidir. Şayet eğitim kişisel hayatımızda önümüze çıkan sorunları çözmenin bir aracıysa, uluslararası eğitim de tüm ülkelerin karşı karşıya oldukları sorunların çözümü karşısında önemli bir yol haritası olacaktır" dedi.

Afrika kıtası ile çok eskiye dayanan ve izlerinin günümüze kadar ulaştığı tarihi ilişkilerin bulunduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin ve Türk halkının aşina olduğu bir yerdir. Afrika kıtası, bazılarının da değerlendirdiği gibi, bizim için karanlık bir yer de değildir. Afrika'yla çok eskilere dayanan ve izlerini bugün bile gördüğümüz tarihi ilişkilerimiz mevcuttur. Günümüz şartlarının sağladığı imkanlar ise Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkileri bugüne kadar hiç olmadığı dek arttırmıştır" diye konuştu.

Kaynak: dha