CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm bölgesinde olmamasına rağmen 7 katlı bir bina için yıkım kararı çıkarıldı. Binada oturan bazı ev sahipleriyle düşük ücretler ve senet karşılığında anlaşma sağlanırken, çoğu apartman sakini sahte raporlarla alındığı iddia edilen karara karşı çıktı. Kararın iptali için hukuki yollara başvuran, fakat netice alamayan bina sakinleri, kapılarına 3'üncü kez gelen zabıta ekipleriyle karşı karşıya geldi. Çevik Kuvvet'in desteği ile binanın elektrik, doğalgaz ve suyunu kesmek isteyen belediye ekipleri bina sakinlerinin direnişi ile karşılaştı.

Çoğu kadın olan apartman sakinleri ile Çevik Kuvvet arasında arbede yaşandı. "Evimizi yıktırmayız" diye bağıranlardan Rahşan Tas (60) adlı kadın bastonuyla bir polisin kalkanına vurdu. Kısa süreli arbedede bir kişi gözaltına alındı. Engelli oğluyla birlikte yaşayan Tas, "Olaydan sonra müşahade altına alındım. Yeni hastaneden çıktım" dedi.

Bina sakini Ejder Yıldız da, "1999 depreminde bir çatlak bile olmayan binanın kentsel dönüşüme girmesi anlamsız. Belediye duyarlı olsun" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim