Bayburt Postası - Orhangazi Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun  yıldönümü nedeniyle bir gece düzenledi. 

Program Çay TV’den de canlı yayınlandı

Yapılan konuşma şu şekilde ;

Ben de vatan için kurban doğmuşum, Anamdan Allah'a son bir hediye kumandanım, ben İsmail doğmuşum, Çanakkale'ya askerimiz böyle gitmiş bu duygularla gitmiş kurtuluşuna işaret etmiştim verilmeyecek şeyler vardır.

 Şeref gibi şan gibi,  Kars gibi Ardahan gibi. 

1916'da Edirne'nin kurtuluşu yapan 36 yaşında Tümgeneral rütbesiyle Erzurum'da Şükrüpaşa sözleri manevi duygunun tarihin  Müslüman Türk'ün temsili tercümanı askeri ne diyor ki "son söz olarak diyor ki "Düşman müdafaa hattını geçtikten sonra ölürsem kendimi şehit saymam, düşman müdafaa hattımızı geçtikten sonra ölürsem kendimi şehit saymam. Beni Mezara koymayın atın cesedini itler çeke çeke yesinler. Şu hattımızı bozulmadan ölürsem lifim sabunum, kefenim,  çantadır.Beni bu mahallede defnedeceksiniz,  gelecek nesiller üzerimize bir abide dikecekler. 

Dünyanın hiçbir milletinin Malazgirt gibi bir destanı yoktur.  Değerli kardeşlerim Beyazıt at üstünde bembeyaz kefenle askerine konuşurken "ister benimle beraber ilay'ı kelimetullah sancağı için Anadolu'ya isterseniz,  yataklarınızı arkaya bakmadan tek başına Anadolu'ya atsüren Alparslan Destanı dünyanın hiçbir milletin de yoktur." 

 Peygamberimizin savaşları Bedir ile başlamış sebeple son bulmuş ama Fetih duygusu onda tamamlanmamış ki gönlü İstanbul'a düşmüş, gözü İstanbul'a dikilmiş , işaret parmakları İstanbul'u göstermiş ötelerin ötesinden gelen Bir Mana onun mübarek dudaklarından bana ne etmiş onun güzel büyük büyük asker Fatih'in İstanbul'un fethi dünyanın hiçbir milletin de yoktur .

Editör: TE Bilişim