Teknoloji hayatı kolaylaştırıyor. Kısa sürede bilgiye ulaşmayı mümkün kılıyor. Ancak bilinçsiz internet kullanımı çocukları sanal dünyadaki risk ve tehditlerle karşı karşıya bırakıyor.

Peki ailelerin nelere dikkat etmesi gerekiyor? RTÜK üyesi Taha Yücel önemli uyarılarda bulundu.

Yücel "Çocuğun masumane bir şekilde iletişim kurduğu kimse kendisini yanlış tanıtıyor. Yetişkin bir kişi kendisini çocuk olarak tanıtıyor ve kötü niyetlerine alet etmeye çalışıyor. Çocuğumuz ailesi ile birlikte tatile çıkıyor çok masumane bir şekilde bir tweet atıyor, Facebook'tan konum paylaşıyor. Diyor ki "Biz 1 hafta boyunca tatildeyiz ailemle birlikte bizi aramayın veya bize gelmeyin müsait değiliz" tabi bu çok masum bişey aynı zamanda kötü niyetleri insanlar içinde büyük bir fırsat. RTÜK üyesi Yücel çocuklarımızı nasıl gerçek hayattan koruyorsak internette de korumamız gerektiğine dikkat çekti.

BİLGİSAYAR BAŞINDA GEÇİRİLEN SÜRE 2 SAATİ AŞMAMALI

Sabaha kadar bilgisayar başından kalkmayan çocukların olduğunu söyleyen Yücel, "Bir kere aileye mümkün mertebe çocukları kendi kontrolleri dışında bilgisayar ile başbaşa bırakmamak görevi düşüyor. Yani ekran anne babanın görüceği yerde olmalı. Çocuğun ne ile meşgul olduğunu, başka iş yapıyor dahi olsa göz ucuyla takip ediyor olması lazım. Bilgisayarın başında geçirilen süre 2 saati aştığında derslerde başarısızlık ve ciddi sağlık problemleri oluyor" dedi.

Editör: TE Bilişim