Tepkilere neden olan Gölcük milli parkına 25 kır evi ile 19 odalı dağ köşkünün yapımı ve 22 yıllığına kiralanması ihalesi 19 Aralık Salı günü yapılacak. Mille Park, vatandaşlara daha iyi hizmet vermesi amacıyla Bolu Belediyesi'ne kiralanmıştı. Gölcük Platformu tarafından yapılan açıklamada, yapılaşmanın en az 2 bin metrekareyi bulacağı, dolayısıyla doğaya zarar vermemesinin imkansız olduğu ifade edildi. Açıklamada, “İhaleyi alacak firmaya sağlanacak imtiyaz nedeniyle Gölcük sadece otelde konaklayan üst gelir grubunun girebileceği turistik alan haline gelecektir” denildi.

Öta yandan İYİ Parti Bolu İl başkanlığı yayınladığı yazılı açıklamada "Ülkemizin her yanını parsel parsel ihale edilmesine göz yumanlar bugün de tabiatın kalbine giden ana damarlardan birinin yok edilmesine seyirci kalmaktadır." denildi.

Açıkla şu şekilde;

Bilindiği üzere Gölcük, cennet ülkemizin nadide köşelerinden biridir, Bolu’nun gerek Türkiye’ye gerekse dünyaya tanıtımında ön plana çıkmış bir doğa harikasıdır. Bugün Bolu dendiğinde Türkiye’nin her köşesindeki vatandaşın aklında Gölcük’ün kart postalları süsleyen fotoğrafları canlanır, Gölcük Bolu’nun adeta yüzü ve markası haline gelmiştir.

Meydanlara, turizm kitapçıklarına “Tabiatın Kalbi Bolu” yazanlar bugün ne yapmaya çalışıyor anlamış değiliz. Doğal güzellikleriyle markalaşmayı hedef edinmiş yerel yönetim, doğayı katlederek neyi hedeflemektedir? Ülkemizin her yanını parsel parsel ihale edilmesine göz yumanlar bugün de tabiatın kalbine giden ana damarlardan birinin yok edilmesine seyirci kalmaktadır.

Bundan üç yıl önce yine Gölcük’ün giriş tarafında yol çalışması ve bungalov ev inşaatı çalışması yapıldı.Bu çalışmada ağaç kesilmeyecek dediler lakin kaç ağaç kesildiğini Bolu halkından sakladılar.Bolu orman işletmesi o gün ağaçları damgalamadığı için soruşturma geçirdi ve geriye dönük sahte evrak tanzim etmeye çalıştılar. Halkımıza hizmet etmek için bu bungalov evleri yapıyoruz dediler, peki hangi evi bugüne kadar halkımızın kullanımına açtılar? Belediye yöneticileri ve AKP yöneticileri, Bolu Halkımızın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Biz unutmadık, unutmak ihanettir. Hatırlatmak da görevimizdir.

Bizler İYİ Parti İl Başkanlığı olarak; Allah vergisi bu güzelliğe sahip çıkmak yerine rant uğruna pazara çıkarılmasını kabul edemiyor ve duyarlı Bolu halkının Gölcük katliamına karşı göstermiş olduğu dirence destek veriyoruz.

Mehmet AYDIN

İYİ Parti Bolu İl Başkanı

Editör: TE Bilişim