Sosyal medya hesabı olmayan Mehmet Ağar  Sözcü’nün sorularını telefonda cavepladı.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Yalıkavak Marina’nın yönetim kurulu başkanlığından ayrılmak için dilekçe verdiğini açıkladı.

 İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'a çağrıda bulunarak "Mehmet Ağar'ın bir marinada görev alması doğru değil, ben olsam 48 saat içinde ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum." demişti.

"DİLEKÇEMİ VERDİM"

Ağar, şunları söyledi:

“Yeni ameliyat olup hastaneden çıktım, İstanbul'da evimdeyim. Benim Bodrum'da ne işim var. Hastaneden yeni çıktım evdeyim. Ben bu olaylar başladığı anda Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılmak istediğimi ifade ettim. Onlar belki bu hastalık dolayısıyla bir jest yaptılar bana.

Bugüne kadar bekletmişlerdi. Ama konular çıktığı anda herkes rahatlasın diye bir dilekçe vermiştim, kapatsınlar diye konuyu. Yani ayrılmak istediğimi 10-15 gün evvel önce beyan etmiştim ben. Ne yaptılar bilmiyorum. İşin doğrusu ilgilenecek vaktim de zamanım da yok.”

Peker, ilk videolarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurmakla suçladı. Peker’in iddiasına göre; Ağar, Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koymuştu.

Sedat Peker’in iddialarını yanıtlayan Mehmet Ağar ise, "Rica üzerine yönetici olarak buradayım. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağar’ın ifadelerine tepki gösterdi. Geçen gün bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Soylu, Mehmet Ağar gibi daha önce devlette görev yapmış birinin Yalıkavak marinada görevinin olmaması gerektiğini söyledi. Soylu "Ben olsam 48 saat içinde bırakırım" demişti.

Editör: TE Bilişim