Türkiye'den Avrupa'ya geçiş yapacak tırlara uygulanan işlem süresi, Bulgaristan tarafında yoğunluk nedeniyle uzayınca tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 9 kilometreye ulaştı.

Tır şoförü Tamer Sönmezler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 saattir kuyrukta beklediğini söyledi.

Tır kuyruklarının kendilerini ve ülke ihracatını olumsuz etkilediğini belirten Sönmezler, "Bu kuyrukların başlıca sebebi Bulgar tarafının seri çalışmaması. Orası çalışmadığı için kapı boşalmıyor ve buradaki sıra uzuyor. Bu durumdan en çok Türk lojistik firmaları darbe yiyor. Bu kuyruklar ülkemizin ihracatını yavaşlatıyor. Kalıcı çözümler getirilmesini istiyoruz." dedi.

Uzayan kuyrukların tır şoförlerini yorduğunu ifade eden Erol Ustabaşı da, "26 saattir kuyrukta bekliyorum. Kuyruğun nedeni için herkes bir şeyler söylüyor. Ama Bulgar tarafının yavaş çalışması bu sıranın oluşmasını tetikliyor. Sıramızı kaybetmemek için uyumamız gerekiyor. Eğer uyursak, arkamızdaki arkadaşın insafına kalıyoruz. Bu durumlar bizi çok yoruyor. Tuvalet sorunumuz var. Yemek sorunumuz var. Psikolojimiz bozuluyor." diye konuştu.

Kaynak: aa