Candoğan Parkı'nda toplanan CHP'liler, akışlar ve ellerindeki 'Adalet Herkes İçin' pankartlarıyla CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararını protesto etti. CHP'li Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı ile CHP İl Başkanı Teoman Sancar'ın, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne destek için Ankara'da olmaları nedeniyle katılmadığı eylemde; Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, İl Kadın Kolları Başkanı Sündüz Başsorgun ile 200'e yakın partili yer aldı.

Ellerindeki pankartlar ve alkışlarla kararı protesto eden CHP'liler adına Osman Tabu ve Sedat Demirci konuştu. CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, adalet için toplandıklarını belirterek, "Yaşadığımız süreçte maalesef Türkiye'de seçilmiş milletvekillerinin tutuklanmasının rutin bir uygulamaya dönüştüğü bir dönemi yaşıyoruz. Mahkemeye kendiliğinden gelmiş olan, tüm duruşmalara katılan milletvekiline tutuklama kararı verilmesi hukuk devletine yakışan bir uygulama değildir. Bugün burada adalet için toplandık. Evet sadece adalet için toplandık. 16 Nisan referandumu öncesinde tek adam rejimine karşı hayır sloganıyla yola çıkan kitlelerin ne kadar haklı olduğu bugün bir kez daha ortaya  çıkmıştır" dedi.

Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ise OHAL döneminde kanun hükmünde kararnamelerle yönetilen Türkiye'de referandumun meşruluğu tartışılırken, gerçekleştirdikleri protesto eylemi ile demokrasi ve özgürlüklere gereken özenin gösterilmesi çağrısında bulunduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından partililer alkışlarla ve çeşitli sloganlarla verilen kararı protesto etti. Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.

Kaynak: dha