Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında tedaviye alındığı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde geçen yıl 1 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar'ın kol ve organları bağışlandı. Konar'ın kolları, 2 Şubat 2016'da AÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ile aynı bölümdeki öğretim üyesi eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve 35 kişiyi bulan ekibince başarılı bir operasyonla Mustafa Sağır'a nakledildi.

17 AY OLDU
Memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde yaşamını sürdüren Mustafa Sağır, nakil olmasını mucize olarak nitelendirdi. Mustafa Sağır, geçen 17 aylık süreyi çok verimli değerlendirdiğini, fizik tedavisinin yanı sıra uzun yürüyüşlerle zaman geçirdiğini, dostlarıyla her fırsatta bir araya gelip sosyal yaşama ayak uydurmaya, psikolojisini de bu şekilde düzeltmeye çalıştığını söyledi. Son olarak mangal keyfi yapan Mustafa Sağır, "Çift kol naklinden sonra yeni kollarımla çiçek diktim, balık tuttum, şimdi de mangal yelliyorum. Hayallerim bir bir gerçek oluyor" dedi.

Organ bağışının önemine dikkati çeken Sağır, "Benim gibi binlerce arkadaşım organ bekliyor. Organ bağışlayıp onlara umut olalım. Organlarımız toprak olmasın, onlara can verelim, diyen Sağır,"Amacım kendimi yormadan arkadaşlarımın da yardımı ile güzel havanın tadını çıkarmak, güzel zaman geçirmek" diye konuştu.

Kaynak: dha