Geçen 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinin de aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dördüncü duruşma ile devam edildi. Dünkü duruşmada olduğu gibi sanıkların esas hakkındaki savunmalarına bugün de devam edildi. Mahkemenin kararı doğrultusunda savunma yapacakları tarihleri bildiren ve bugünkü listede yer almayan tutuklu askerler ise duruşmaya getirilmedi.

ŞEHİT POLİSİN AİLESİ DE DURUŞMAYI İZLEDİ
Bu arada duruşmayı, geçen yıl 15 Temmuz gecesi Marmaris'te şehit olan polislerden Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker ile annesi Güzel Eker de izledi.

Duruşmaya, kızlarından olan torunlarıyla gelen çiftten Nihat Eker salona girerken, "Mahkeme bu ayın sonunda davayı bitirmeyi hedefliyor. Bitecek inşallah. Onlar artık cezalarını alacaklar, başka kurtuluşları yok" dedi.
Şehit polisin annesi  Güzel Eker ise "Ben yaralıyım. Tabii ki şehitlik güzel bir mertebe ama içim yaralı. Onları görünce bütün sinirlerim bozuluyor. Onları Allah'a havale ediyorum ve idamını istiyorum. Bütün şehit aileleri de bunu istiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: dha