Muğla'nın Yatağan İlçesi'ndeki Bozüyük Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır, geçen 6 Temmuz'da, Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı'nda Piyade Uzman Onbaşı olarak görev yapan kardeşi Mesut Çıldır ile tatil için Ula'nın Akyaka Mahallesi'ne geldi. İki kardeş akşam saatlerinde serinlemek için Azmak ile denizin kesiştiği bölgede yüzerken, ters akıntıya kapıldı. Çevredekilerin durumu fark edip yardıma koşması üzerine her iki kardeş de boğulmak üzereyken sudan çıkarıldı. Kardeşlerden biri ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne diğeri Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldı. İki kardeşten, Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Onbaşı Mesut Çıldır, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Uzman Onbaşı Çıldır'ın cenazesi ertesi gün, Denizli'de düzenlenen askeri törenin ardından Çakmak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İKİNCİ KEZ YIKILDILAR
Muğla Özel Yücelen Hastanesi yoğun bakımda tedavisine devam edilen ağabeyi  Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır'dan da dün gece acı haber geldi. Astsubay Çavuş Çıldır'ın cenazesi meslektaşları tarafından alınarak bugün memleketi Denizli'ye getirildi. Astsubay Çavuş Çıldır, için bugün öğlende Ulu Cami'de askeri tören düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli 11. Komando Tugay Komutanı Albay Gültekin Yaralı, çok sayıda askeri personel ile Çıldır'ın ailesi ve yakınları katıldı.

KARDEŞİNİN MEZARI YANINDA TOPRAĞA VERİLDİ
İkinci kez evlat acısı yaşayan Latif Çıldır ile Güngör Çıldır çifti ve kızları Özlem Çıldır, cenaze töreninde yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Kadın subay ve astsubaylar da anne Güngör Çıldır ve kızı Özlem Çıldır'ın yanından bir an olsun ayrılmayıp, teselli etmeye çalıştı.

Kılınan cenaze namazının ardından, Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınan Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır, Çakmak Mezarlığı'na götürülüp, kardeşi Uzman Onbaşı Mesut Çıldır'ın mezarının yanında toprağa verildi.
Latif- Güngör Çıldır çiftinin 1993 yılında da kızları Fadime Çıldır'ı 6 aylık bebekten kaybettikleri öğrenildi.
 

Kaynak: dha