Yalova Belediye Başkanı CHP’liVefa Salman, anma törenleri için anıtın temizliğini yaptırtarak, bu duruma tepki gösterdi. Salman, “Artık bıktık. Anlayamıyorve anlam veremiyorum. Vandallar durmuyor” dedi.
Yalova’da 65 dönüm alanda kurulu 17 Ağustos Parkı’ndaki Deprem Anıtı’nın mermer bloklarının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sprey boyayla boyanması ardından Yalova Belediyesi ekipleri harekete geçerek anıtı temizledi. Belediye Başkanı Vefa Salman  bu duruma adeta isyan etti. Salman, şöyle dedi:

"Kullanmak istemediğim bir kelime ama artık literatüre de girdi; Vandalizm, Vandallar. Bunlar kimdir nedir yaşları kaçtır? Türkiye’nin her tarafında var. Hani nasıl uyuşturucu bir belaysa bu ülkenin başında bu da başka türlü bir dert ve bela. Ne zevk alırlar anlayamıyorum. İnanın senede burası 8-10 sefer temizleniyor. 8-10 defa yazılan yazılar temizleniyor, üstü örtünüyor, ortadan kaldırılıyor ama bitmiyor. Sadece burası da değil. Doğu sahilinde Yürüyen Köşk yolunu yaptık. Atatürk’ün Yalova’ya geliş yıldönümünü kutlayacağız. Haftada bir orda da ya bir çizik atmışlar ya bir şeyler yazmışlar. Benim çalışan personel arkadaşlarım, mesai arkadaşlarım da bıktı. Kırıyorlar, döküyorlar. O para onların da parası. Onların da vergilerinden karşılanıyor bunlar. Yazıktır, günahtır. Çalışan insanlar da emek veriyor. Hiç olmazsa onların emeklerine saygı duymaları lazım. Orayı da bir insanın temizlediğini, bakım onarımını bir insanın yaptığını bilmeleri lazım.  Normal ruh sağlığı olan bir insan bunu yapmaz. Anlayamıyor ve anlam veremiyorum. Ne zevk alıyorlar? Nasıl bir keyif alıyorlar ? Gerçekten ben de bunu çok merak ediyorum."

Başkan Vefa Salman, yaptığı açıklama ardından temizlik çalışmalarını inceledi.

2 BİN 504 KİŞİNİN İSMİ VAR
Depremde Yalova’da hayatını kaybeden 2 bin 504 kişinin isminin yazılı olduğu beton blokları, iki oda halindeki fotoğraf sergisi ve 12 metrelik paslanmaz çelikten oluşan dikey bloktan oluşan Deprem Anıtı, parkın içinde en dikkati çeken bölümü oluşturuyor. Dairesel 40 metre çapındaki alana kurulan anıt, gelecek ve yaşamı temsil ederken, 12 metrelik çelik blok da geceyi- gündüzü, yılın 12 ayını simgeliyor. Marmara Depremi’nde 2 bin 504 kişinin öldüğü Yalova’da, 4 bin 505 kişi yaralanmış, 1440’ı ağır olmak üzere toplam 33 bin 708 bina hasar görmüştü.

Kaynak: dha