Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyünde kurulması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne karşı köy halkının başlattığı hukuk mücadelesinde keşif ve inceleme yapan bilirkişi heyetinin raporu açıklandı.

Bilirkişi heyeti köy halkını haklı buldu.

Kararın ardından Kavacık köyü Avukatı Bülent Kaçar, köy muhtarı Aziz Kurt, ve vatandaşlar köy meydanında basın açıklaması yaptı.

Av. Bülent Kaçar, şunları söyledi:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan, Uzunköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Edirne İdare Mahkemesinde Kavacık Köy Muhtarlığı adına açtığımız davada, yapılan keşif sonucu hazırlanan akademik bilirkişi raporuyla, Kavacık köylülerinin davalarının haklılığı ve itirazlarının doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Doğal, çevresel ve tarihi değerlerin ve kaynakların uygun ve akılcı bir şekilde yönetilmesi, söz konusu değerlerin bozulmasına karşı politikaların geliştirilmesi ve bu değerlerin bulunduğu alanların koruma ve geliştirme yükümlülüğü gibi konular yerel yönetimlerin tarih, kültür ve çevreye dair tutumlarını geliştirmesi gereken konular olarak ön plana çıkmaktadır. Bu çerçevede, doğal ve tarihi öneme sahip alanlar üzerinde gelişme ve yayılma ile oluşabilecek baskılarının en aza indirilmesine yönelik geliştirilecek plan ve kararlar kamu yararına olacaktır."

Köy muhtarı Aziz Kurt, "Edirne idare mahkemesi Kavacık Köyü köy tüzel kişiliği adına açtığımız karma OSB’nin İmar planlarının iptali davasının bilirkişi raporu köyümüz lehine olumlu gelmiştir. Bizler bilime hukuka güveniyoruz. 2 ayrı dava 2 farklı bilirkişi heyeti oy birliği ile köyümüze organize sanayi bölgesi yapılmayacağını bilimsel kanıtlarla ortaya koymuşlardır" dedi.

Editör: TE Bilişim