Denizli'de oturan Hurşit Türkay Çakır, 26 yıl yaptığı banka memurluğu görevinden 2008 yılında emekliye ayrıldı. Gençlik yıllarında müziğe ilgi duyan Çakır, iş yaşamı nedeniyle müzik tutkusunu ertelemek zorunda kaldı. Bankacılıktan ayrılması ardından saçlarını uzatarak, bıyık ve sakal bırakan Çakır, yeni bir imaj oluşturdu. 9 yıl içerisinde sözü ve müziği kendine ait olan 22 rock şarkısı yapan Çakır, 1 albüm çıkardı, 6 da klip çekti.  2015 yılında 10 şarkıdan oluşan 'Bilmelisin' isimli albümü çıkartan Çakır, son olarak 2017 yılının Şubat ayında, 'Kavak Yelleri' isimli şarkısına klip çekti. Müziğe ilgi duyduğu ilk yıllarda çalabileceği bir gitarı olmadığını belirten Çakır, şöyle dedi:
"Müziğe 16 yaşımda amatör olarak başladım. Cem Karaca, Barış Manço ve Moğollar grubunun hayranıyım. Müzik için kullanabileceğim bir gitarım yoktu. Ben de 1973 yılında, 'Hey' isimli gençlik dergisine gitar sahibi olmak istediğimi ancak, param olmadığı için alamadığımı anlattığım bir mektup yazdım. Dergi çalışanları, mektubu ünlü sanatçı Barış Manço'ya göstermiş. Barış Manço da 3 ay sonra bana üzerinde imzası olan bir gitar gönderdi. O gitar benim ilk gitarım oldu."

EMEKLİLERE TAVSİYE
Anadolu folk rock tarzında şarkılar yaptığını söyleyen müzisyen Çakır, çalışma hayatı boyunca müzikten uzak kaldığını, ancak emekli olur olmaz müzik alanında çalışmalar yapmaya başladığını söyledi.

Çakır, insanların emeklilik hayatlarında ilgi duydukları uğraşlarla vakit geçirmelerini tesviye ederek, şöyle konuştu:
"Lise ve üniversite eğitimim boyunca müziğe devam ettim. Ancak, sonrasında başlayan memuriyetim sebebiyle müziğe ara vermek zorunda kaldım. 2008 yılında çalıştığım bankadan emekli oldum. Rutin bir emekli hayatı yaşamak istemedim. Aklımın bir köşesinde hep çok sevdiğim müzikle uğraşmak vardı. Ben de emekli olduktan sonra aktif olarak müzikle uğraşmaya başladım. 10 şarkıdan oluşan bir de albüm çıkardım. Kendi çabalarımla toplam 6 klip çektim. Müzikle uğraşmak beni zinde tutuyor ve yaşlanmadığımı hissediyorum. Emeklilik hayatında insanlara boş durmak yerine sevdikleri hobileri yapmayı tavsiye ediyorum."


 

Kaynak: dha