Eminönü -Alibeyköy Tramvay Hattı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla açıldı.
Türkiye'nin ilk katenersiz raylı sistemi olacak Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında günlük 114 bin yolcu taşıması planlanıyor. Peki, Eminönü Alibeyköy tramvay hattı ne zaman açılacak? Alibeyköy Eminönü durak isimleri neler?
EMİNÖNÜ ALİBEYKÖY TRAMVAYI AÇILDI MI? EMİNÖNÜ ALİBEYKÖY HATTI KAÇ GÜN ÜCRETSİZ?
Metro, vapur, otobüs gibi diğer toplu ulaşım araçlarıyla entegre olan Eminönü Alibeyköy tramvay hattında çalışmalar sona erdi. Hat, 1 Ocak’ta törenle açıldı.
Yapımı 4 yıl süren Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının, 1 Ocak 2021'de kullanıma açılacak. İlk 10 gün ücretsiz seyahat edilebilecek. Fakat ilk etapta sadece Cibali ile Alibeyköy istasyonları arasında hizmet verecek.
EMİNÖNÜ ALİBEYKÖY TRAMVAYI DURAKLARI
Eminönü Meydan İstasyonu
Cibali İstasyonu
Balat İstasyonu
Feshane İstasyonu
Eyüp Devlet Hastanesi İstasyonu
Sakarya Mahallesi İstasyonu
Alibeyköy İstasyonu
Küçük Pazar İstasyonu
Fener İstasyonu
Ayvansaray İstasyonu
Eyüp Teleferik İstasyonu
Silahtarağa İstasyonu
Alibeyköy Merkez İstasyonu
Alibeyköy Cep Otogarı İstasyonu
ENTEGRE OLUNAN HATLAR
Eminönü istasyonunda T1 Bağcılar-Kabataş tramvay hattı ve deniz iskeleleri ile, Küçükpazar istasyonunda M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı ile, Eyüp Teleferik istasyonunda TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile, Alibeyköy istasyonunda M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı ile entegre olacaktır.

Editör: TE Bilişim