AK Parti İzmir İl Başkanlığı İle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği engelli çocuklar için İstanbul gezisi programı başladı. Program kapsamında 15 engelli çocuk ve aileleri, bugün saat 22.15'te Ak Parti İzmir İl Başkanlığı önünden hareket eden otobüsle İstanbul'a gitmek için yola çıktı. 2 gün sürecek İstanbul gezisinde tarihi camileri ve müzeleri gezecek olan çocuklar, geziyi düzenleyenlere teşekkür etti. 

Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, bu tür gezilerin motivasyon anlamında çocuklara büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Daha önceden ilçe teşkilatlarımıza yapmış olduğumuz ziyaretlerde down sendromlu ve engelli çocuklarımızın ailelerinden böyle bir teklif aldık. Engelli çocuklarımızın aileleri, yaşadıkları maddi sıkıntılardan dolayı herhangi bir gezi ve sosyal faaliyet yapamadıklarını söyledi. İstanbul gezisiyle ilgili de büyük bir talep gelince bu geziyi organize ettik. Ailelerin bizden böyle bir talebinin olması bizleri onore etti. AK Parti, engelli ve yaşlıların, mağdur ve yoksulların partisi olduğu için böyle bir teklifi üzerimize vazife bildik. İl Başkanının destekleriyle gezimizi gerçekleştiriyoruz. Kadir Topbaş'ın da ciddi anlamda katkıları var" dedi. 

Engelli çocuklardan Gökay Göksel ise, heyecanlı olduğunu belirtip, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları ile Yerebatan Sarnıcını ve Sultanahmet'i gezmek istediğini kaydetti.

Kaynak: dha