Kent içindeki caddeler ile çevre yolunda son zamanlarda başıboş atların karıştığı kazaların artması üzerine başlatılan kayıt altına alma çalışmaları tamamlandı. Küpe ve çip takılan atların sahipleri de konu hakkında bilgilendirildi. Valiliğe bağlı İl Hayvanları Koruma Kurulu'nun aldığı karar uyarınca önce 1.5 yıl süren çalışma ile Eskişehir'deki atların sayıları ve sahipleri belirlendi. 
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü veterinerleri önce atlarda ruam hastalığına karşı  test yapıldı. Test sonrası atlarda ruam hastalığına rastlanmadı. Ekipler daha sonra kimlik bilgileri çiplere aktarılan atlara sağlıklı olduklarını belgeleyen küpeleri ve deri altlarına çipleri taktı.

ÇİPLİ ATIN SAHİBİ YAKALANDI
Çalışmalar sonrası bir hırsızlık olayına karışanların takibi sırasında olayda kullanılan atı sahipleri bırakıp kaçtı. Polisler bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi'nden atın kime ait olduğunu tespit ederek sahibini yakaladı.
Büyükşehir Belediyesi Merkez Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, artık şehirde başıboş atlarla ilgili daha az sorun yaşanacağını belirterek, yeni at doğumlarına karşı da çalışmalarını sürdürdüklerini ve vatandaşların gördükleri başıboş, küpesiz atları kendilerine bildirmelerini istedi.

Kaynak: dha