CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da yaptığı esnaf ziyaretinde ayakkabı satıcısına “İşleriniz nasıl?” diye sordu. Kılıçdaroğlu'na sorunlarını anlatan esnaf “Berbat! Neredeyse siftahsız kapatma durumuna geldik” diye yakındı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün Antalya’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında esnaf, koronavirüs, dövizdeki dalgalanma ve ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yaşadıkları zorlukları anlattı. Esnafın dertlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, herkesin kazanması ve ülkede huzurun hakim olması için çalıştıklarını söyledi.

“HERKES KAZANSIN Kİ ÜLKEDE HUZUR OLSUN”

Kılıçdaroğlu’nun ilk ziyaret ettiği bir perdeci esnafı, “Piyasayı biliyorsunuz, işler iyi değil. Bu koronavirüsten sonra işler daha da kötü oldu” dedi.

Bu sözlere karşılık Kılıçdaroğlu, “Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Yani böyle her yaptıkları yanlışın peşinde değiliz. Neler yapılması gerekir anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü sonuçta bu ülke hepimizin. Esnafın, sanayicinin, küçük KOBİ’nin ve çiftinin kazanması lazım ki ülkede huzur olsun” diye konuştu.

“İŞLER BERBAT NEREDEYSE SİFTAHSIZ KAPATIYORUZ”

Kılıçdaroğlu'nun, bir ayakkabı mağazası ziyaretinde “İşleriniz nasıl?” diye sorması üzerine ise esnaftan “Berbat! Neredeyse siftahsız kapatma durumuna geldik” yanıtı geldi.

"ARTIK TELEFON SATAMIYORUM"

Kılıçdaroğlu ile telefon bayii arasında ise şu diyaloglar yaşandı:

Kılıçdaroğlu: Her modeli mi satıyorsunuz yoksa belli modelleri mi?

Telefon bayii: Artık satamıyorum. Biliyorsunuz ülkenin genel durumu ortada. Doğal olarak esnaf olarak biz de küçülüyoruz. Telefoncuyuz ama telefon satamıyoruz.

Kılıçdaroğlu: Çok pahalı olduğundan mı? Talep yetersizliğinden mi?

Telefon bayii: Talep yetersizliği oluştu, toplumda alım gücü yok. İnsanlar eskileri yaptırmaya çalışıyor. Yeni telefonlarını satmaya çalışıyor. Doların artması ile birlikte piyasa belli, döviz bir artarken, piyasa on artırıyor.

Editör: TE Bilişim