Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde oturan ve bir süre önce eşini kaybeden Suna Şen, son zamanlarda kirasını ödeyemez hale geldi. İddiaya göre, ev sahibi daha fazla anlayış gösteremeyeceğini söyleyip Şen'i çıkmaya zorladı. 3 gün önce oturduğu evin önüne eşyalarını yığan Suna Çiftçi, burada kalmaya başladı. Bu arada Suna Şen'in aynı mahallede 3 çocuğu ile birlikte yaşayan ve bir süre önce eşi tarafından terk edilen kızı Ayşe Çiftçi de ev kirasını ödeyemeyince annesinden 1 gün sonra evden atıldı. Eşyalarını annesinin eşyalarının yanına yığan Ayşe Çiftçi de, çocukları ile burada kalmaya başladı.

VALİ DEMİRTAŞ DEVREYE GİRDİ
Doğan Haber Ajansı'nın, ailenin yaşanan dramını haber yapmasının ardından harekete geçen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan Kaymakamlığı ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne talimat vererek, yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi. Yetkililer aynı sokakta buldukları bir evi 7 bin 500 TL'ye bir yıllık kiraladı. Seyhan İlçe Belediyesi ise ailenin sokakta kalan eşyalarını eve taşıdı. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi aileye erzak yardımı yaptı. Görevliler ayrıca Ayşe Çiftçi'ye iki ayda bir 500 TL  yardım yapılacağını bildirdi.
Eve yerleşen Suna Şen, yetkililere teşekkür ederek, " Bizi sokaktan güneşin altında yatmaktan kurtardınız. Bu gece kızım ve torunlarım rahat yatacak" dedi.

Kaynak: dha