Teknenin boyama ve motor aşamasının kaldığını belirten Eyigün, "Oğlum 13 yaşındayken başladığımız tekne yapımının sonuna geldik. Teknemiz yaklaşık 1.5 ton ağırlığında, 7.5 metre uzunluğunda, 10 kişiyi rahatlıkla ağırlayacak kapasitede. Vinçle bahçeden alıp dar sokaklardan geçirerek Van Gölü’ne indireceğiz" dedi.

Tatvan Feribot İşletmesi Müdür Vekili, elektrik- elektronik mühendisi 48 yaşındaki Nahit Eyigün, 10 yıl önce tekne yapımına başladı. Oğlu Talha ile birlikte evinin damında başladıkları tekne yapımına evin bahçesinde devam etti. Aldığı maaşla tekne yapımı için malzeme aldığını söyleyen Eyigün, "Tekne yapımına 2007 yılında bir kano hevesiyle başladı. Biz ilk kanoyu evimizin salonunda yaptık. Daha sonra oğlumla beraber Trimaran tekneyle ilgili fizibilite çalışması yaptık. 2 yılımız Trimaran tekneleri araştırmakla geçti. Daha sonra tamamen tekneye odaklandık. Tekne yapımına başladığımızda oğlum 13 yaşındaydı. Şimdi oğlum 23 yaşında ve İnşaat Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi. Oğlumun bu teknedeki emeği çok büyük" dedi.

Yaptıkları teknenin boyama ve motor aşamasına geldiğini anlatan Eyigün, "Teknemiz yaklaşık 1 buçuk ton ağırlığında, 7.5 metre uzunluğundadır. Yaklaşık 10 kişiyi rahatlıkla ağırlayacak bir kapasitesi olan teknemizin terası da bulunuyor. Zaman içerisindeki planlarımızdan biri de teknemize yelken atmaktır. Bundan önce ahşapla ilgili hiçbir becerimiz yoktu. Sadece kanoyla tanıdık. İlk 3 yılımız acemilik dönemiyle geçti. En sonunda bu aşamaya geldik. Bir trimaran teknemiz oldu. Biz bu işe başladığımızda yapacağımıza inanmayanlar oldu. Bu zaman dilimi içerisinde komşularımızı da rahatsız ettik. Bunun için onlardan ayrıca özür dilerim. Fakat sonuç olarak böyle bir şey ortaya çıktı" dedi.

Eyigün, tekneyi yapmaya başladıklarında bölgedeki evlerin tek ya da iki katlı olduğunu da belirterek "Tekneyi evimizin damında yapmaya başladığımızda bölgede bu kadar çok bina yoktu. Ancak şimdi etrafımızda yükselen birçok bina var. Yaparken zaman zaman komşularımızı da rahatsız ettik. Onlardan özür diliyorum. Bu konuda herkes bişey söyledi fakat biz bunlara aldırış etmeden teknemizi yapmaya devam ettik. Şimdi suya indireceğimiz günü bekliyoruz" diye konuştu.

VİNÇLE VAN GÖLÜ'NE İNDİRİLECEK
Eyigün'ün oğlu Talha ise babasına çok destek olduğunu belirtek, babasının işte olduğu zamanlarda kendisinin tekne yapımıyla uğraştığnı söyledi. Eyigün, "İlk başladığımız zamanlar cevrede bu kadar ev olmadığı için sahile taşıma konusunda pek bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşündük. Ancak şimdi vinçle bahçeden alıp dar sokaklardan geçirerek Van Gölü’ne indireceğiz"dedi.

Kaynak: dha