Bakanlar Kurulu'nda alınan Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatılması kararı, Fethiye'de turizmcileri sevindirdi. 45 bin yatak kapasiteli ilçede, dün açıklanan kararı ardından otel rezervasyonu taleplerinde patlama yaşandı. Turizmciler, Fethiye'de tatil yapmak isteyen vatandaşların acele etmesini isterken, bayram tatilinde otellerin yüzde 100 doluluğa ulaşacağı belirtildi. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, bugün itibariyle otellerde yüzde 90'larda seyreden doluluğun, bayram tatiliyle birlikte yüzde 100'e çıkacağını söyledi. Bakanlar Kurulu kararının ardından rezervasyon taleplerinde büyük artış yaşandığını anlatan Uysal, şöyle dedi:

"2017 yazında Türk müşterilerimiz çok ciddi oranda tatil için Fethiye'yi tercih etti. Çok güzel bir yaz dönemi geçiriyoruz. Kurban Bayramı dönemi için de çok az yerimizin kaldı. Özellikle 10 günlük tatil kararının alındığı dün akşamdan itibaren rezervasyonlarda çok ciddi bir artış var. Fethiye bölgesine tatile gelmek isteyen misafirlerimizin bir an önce kararlarını verip, rezervasyonlarını yaptırmalarını istiyoruz."

"2017 TÜRK TURİZMİ İÇİN TOPLARMANMA YILI"
Turizmciler olarak bayram tatilinin uzamasını dört gözle beklediklerini kaydeden Uysal, "Turizm sektörü kendi haricinde yaklaşık 50 sektörü etkiliyor. Hem turizme hem de diğer sektörlere faydası olacak bir karar alındı. İnşallah kazasız belasız, güzel bir tatil dönemi geçiririz. Geçtiğimiz yıl yaşanılan olumsuzluklara rağmen, 2017 yılını Türk turizmi için toparlanma yılı olarak görüyoruz. Geçtiğimiz yılın kayıplarını sarabilecek konuma geldik" dedi.
Fethiye'nin tarihiyle, doğasıyla, turizm aktiviteleriyle dünya harikası olduğunu belirten Uysal, güvenli ve huzurlu bir tatil için herkesi ilçeye davet ettiklerini vurguladı.

Kaynak: dha