Beykoz Üniversitesi öğrencileri Türkiye’nin en yürekli kadınlarını seçti. Yazgısına boyun eğmeyi değil kendi yazgısını kurgulamayı seçen, inatla ve inançla yaşama tutunan Yürekli Kadınlar, gençlerin takdir ve saygısını kazanırken, gençlere zorluklarla mücadele yolunda da rol model oldular. Azimleriyle ayakta alkışlanan kadınlara ödülleri, 5 Aralık’ta Beykoz Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Yürekli Kadınlar Ödül Töreni’nde verildi. Ödül töreni için kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık tarihi özellikle seçildi.

Öğrenciler seçtiler

Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği ödül töreninde üniversite öğrencilerinin oylarıyla seçilen kadınlar ödüllendirildi. Yürekli Kadınlar Ödül Töreni’ne İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz, Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk,  akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor

Ödül Töreni’nin açılışında konuşan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Bu ödül töreninde temanın kadınlar olması ve Kadın Hakları Günü’nde böyle bir törende bir araya gelmek bizim için çok önemli ve değerli. Ülkemizde kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmıyor ülkemiz bu sorunu çözmeden çağdaş dünyada yerini alamaz. Bu noktada başta politika belirleyicilere, hukuk ve eğitimden sorumlu kurumlara önemli sorumluluklar düşüyor. Sorumluluklarımızın arttığı bir dönemde bu etkinliğin düzenlenmesine ve farkındalığın oluşturulmasına katkıda bulunan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nüket Güz’e teşekkür ederiz” dedi.

Gençlere örnek olmasını istedik

Ödül Töreni’nin açılışında konuşan Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz, “Yaşamın kaynağı, yeryüzünün bereketi, geçmişe ve geleceğe ışık tutan, tüm yaşamı kucaklayan, büyüten ve geliştiren, örselenmeye, hapsedilmeye, yok edilmeye direnen ve küllerinden yeniden doğan ve Simone de Beauvoir’in sözleriyle ‘tüm bir yaşamdan sorumlu’ bu kadınlarımızın gençlere örnek olmasını istedik”  dedi.

Hikayelerini anlattılar!

Prof. Dr. Nüket Güz’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen kadınlara ödülleri verildi. Türkiye ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk, Fox TV savaş muhabiri Öznur Aslan, Yazar Latife Tekin, Avukat Nazan Moroğlu’nun da aralarında bulunduğu ödül alan kadınlar birer konuşma yaparak Beykoz Üniversitesi öğrencilerine hedeflerini anlattılar.

Şampiyonluk için yarışıyorlar

Üniversite öğrencilerinin ‘Yürekli Kadınlar’ arasında seçtiği Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı da büyük alkış aldı.  Dünya Şampiyonası'nda son 2 yılda şampiyonluğu rakiplerine kaptırmayan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, Yürekli Kadınlar Ödül Töreni’ne katılamadı çünkü sarı siyahlı takım 3-8 Aralık tarihlerinde Çin'in Shaoxing kentinde gerçekleştirilecek FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste üçüncü, toplamda da dördüncü kez dünya şampiyonu olmak için mücadele ediyor. Takım adına ödülü Burcu Agan aldı.

Ödül alan Yürekli Kadınlar*

Aslı Davaz: Kadın kütüphaneleri kurucusu

Ebru Baybara Demir: Turizm girişimcisi

İoanna Kucuradi (Onur Ödülü): Felsefeci

Latife Tekin: Yazar

Nazan Moroğlu (Onur Ödülü): Avukat

Nazlı Yerebasmaz: Fox TV Muhabir

Öznur Aslan: Fox TV Savaş Muhabiri

Semin Öztürk: İlk Akrobasi pilotu

Sümeyye Boyacı: Şampiyon yüzücü

Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı: Sportif başarı alanında…

*İsimler alfabetik sıraya göre yazılmıştır.

Editör: TE Bilişim