HDP’li Sırrı Süreyya Önder İyi Parti’nin son seçimlerde HDP ile kurduğu ilişkiyi şöyle anlattı: "Dün bize aracı gönderen şurada kiminle çalışalım, nasıl çalışalım, şunu nasıl yapalım diye fikrimizi merak eden parti bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti’yi kastediyorum. Şurada duruyor bizim nazarımızda diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapıyorsa o gün ilkesel konuyu dayatmamış olmamızdandır. Hiç İyi Parti’ye ve onun liderine kızmıyorum. Bağra basılan taşı kim merak etmediyse onları da kastediyorum." demişti.

HDP İLE GÖRÜŞEN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ

Bu tartışmalar devam ederken bir Medya ve Propagandadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten  Adem Taşkaya HDP ile görüşen milletvekilinin ismini açıkladı.

Taşkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Akşener’i sorumlu tutarak, izni olmadan o görüşmelerin yapılmayacağını vurguladı.

Adem Taşkaya HDP ile görüşen milletvekilinin İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı, GİK Üyesi, 25 ve 26.Dönem Isparta Milletvekili  ve eski Vali Nuri Okutan olduğunu iddia etti.

Taşkaya paylaşımında “Parti adına etkin görüşme için Nuri Okutan’ın ismini açıklamak durumunda kaldım. Ama kamuoyunun bilmesi gerekir ki, kendisi Parti Genel Başkanı’nın talimatını yerine getirmiştir. Kimse kendi insiyatifiyle bireysel olarak bu görüşmelere katılamaz...” ifadelerini kullandı.

Adem Taşkaya hem HDP ile görüşmeleri öne sürerek hem İYİ Parti’deki görevinden hem de partiden istifa etmişti.

Nuri Okutan

Editör: TE Bilişim