Best Job In Turkey projesinin (Türkiye’nin En İyi İşi) ilk ayağı Ortaca Belediyesi işbirliği ile Kozmacha Reklam Ajansı tarafından Dalyan’da hayata geçiriliyor. Best Job In Turkey proje teklifine göre 15 Mayıs tarihi itibari ile www.bestjobinturkey.com adresinden yapılacak başvurular sonucu, projeye kabul edilecek bir kişi, tam 1 ay boyunca, 1-31 Ağustos tarihleri arasında, Dalyan’da ve çevresinde hem tatil yapacak, hem de ay sonunda 30 bin lira kazanacak.. Seçilen kişiden beklenen tek şey ise belirlenen görevleri yerine getirmek ve tatil deneyimlerini sosyal medyadan paylaşmak.

HEM TATİL HEM 30 BİN TL

Proje kapsamında Profesyonel Turistliğe kabul edilecek bir kişi, 1-31 Ağustos 2018 boyunca hiçbir harcama yapmadan Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi ve aynı destinasyonda bulunan Sarıgerme bölgesinde belirlenen görevlerle tatilini geçirecek ve ay sonunda 30.000 TL alacak. Profesyonel turisten beklenen en önemli şey ise, Dalyan ve Sarıgerme destinasyonunun tanıtılması amacıyla belirlenen görevleri en iyi şekilde gerçekleştirmek ( Mesala plajda güneşlenmek gibi  ) ve bu tatil deneyimlerini ve anılarını, bestjobinturkey.com adresinde ki günlüğünde ve projenin Instagram, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarında paylaşmak.

NASIL BAŞVURULACAK? SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Profesyonel Turist adayları, bestjobinturkey.com adresinden başvuru yapabilecekler. Başvuru formunda sosyal medya adreslerini belirtecek olan Profesyonel Turist adayları, ayrıca maksimum 2 dakikalık kendilerini tanıtan ve neden kendilerinin seçilmesi gerektiğini belirttikleri videolarını, fotoğraflarını yükleyerek 14 Temmuz’a kadar başvuru yapabilecekler. 18 Temmuz tarihinde Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Kozmacha Reklam Ajansı yetkilileri ve bölgedeki STK yetkililerinden kurulu olan jüri, elemeler sonucu belirlenen Profesyonel Turisti ve yedek Profesyonel Turistleri ( 3 Yedek belirlenecek ) bestjobinturkey.com adresinden açıklayacak.

AMAÇ DALYAN VE SARIGERME’NİN BULUNDUĞU DESTİNASYONU TANITABİLMEK!

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik Best Job In Turkey Projesinden, Emitt Turizm fuarında haberdar olduğunu, daha önce bölgede de yaşamış olan Kozmacha Reklam Ajansı Kurucularından Fatih Akaslan ile yaptıkları görüşme sonrasında projenin Ortaca Destinasyonunda yapılmasına karar verdiklerini belirtiyor.

Ortaca ilçemize bağlı, Gizli Cennet diye anılan Dalyan ve Sarıgerme Mahallerinin ve yakın çevresindeki turizm bölgelerinin yeterince tanınmadığını, bu destinasyonun tüm olanaklarını Profesyonel Turist diye adlandırdığımız bir kişinin yaşayarak, deneyimleyerek ve bu deneyimlerini sosyal medyanın gücü ile başkaları ile paylaşmasını istediklerini söylüyor. Karaçelik, Best Job In Turkey ile ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: “ Yılladır en çok düşündüğümüzü konulardan biri, insanların dikkatini bölgeye nasıl çekebilirizdi. ÖÇK tarafından korunan, plajları dünyada ödüller alan bir bölgeyiz, Caunos gibi önemli bir tarih alanına sahibiz, ancak yeterli karşılığını göremediğimizi düşünüyoruz. Bu proje ile bölgede görülmesi gereken her bir alanı, Profesyonel Turist’in gerçekleştireceği görevler ile ve bestjobinturkey.com adresinde tanıtıyor olacağız.” Kozmacha Reklam Ajansı kurucularından Fatih Akaslan aradıkları Profesyonel Turist ile ilgili özellikleri şöyle anlatıyor: “İlk aradığımız tatil yapmaktan büyük keyif alıyor olması. Sadece turistik yerleri gezen değil, bölgede bizim bile göremediğimiz özellikleri yakalayan, destinasyonun tüm detaylarına kadar inebilecek ve tanıtım için yaratıcı fikirlerini ortaya koyabilecek, özgür ruhlu bir gezgin arıyoruz. İztuzu ve Sarıgerme plajlarında, Dalyan çamurunda, Dalyan’ın eşsiz kanalında tekneyle gezerken, diledikleri gibi eğlenmelerini ve bu tatilin keyfini çıkarmalarını istiyoruz. Ayrıca bir diğer kriterimizde, iletişim konusunda sosyal olması, iyi bir eğitiminin olması, yabancı dil biliyor olması, iyi fotoğraf ve video çekimi ile birlikte iyi blog yazabilmesi…”

Türkiye’nin En İyi İşi’ne başvuru yapmak için bestjobinturkey.com sitesine girmek, başvuru formlarını doldurmak, tanıtım videosu ve kişisel fotoğrafları yüklemek yeterli oluyor. Ayrıca Profesyonel Turistin her türlü konaklama, yeme-içme ihtiyaçları, fotoğraf çekimi için kullanılacak olan malzemeler Kozmacha Reklam Ajansı tarafından karşılanacak.

Habererk / Mete Sönmez/Muğla

İrtibat:

Ortaca Belediye Başkanlığı

Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No:105 48600 Ortaca/Muğla Tel: 0252 282 5049 www.ortaca.bel.tr

Kozmacha Reklam Ajansı

Esentepe Mah. Talatpaşa Cad. No: 5 (Harman Sok. Girişi) Şişli / İstanbul Gsm: 0533 283 5413 E-mail: [email protected] www.kozmacha.com

Not: www.bestjobinturkey.com sitesi 15.05.2018 tarihinde açılacaktır.

Editör: TE Bilişim