Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı Mevkii'nde oturan Gülser Kıvrak Çetin, 3 hafta önce kaybolan zihinsel engelli kardeşi Yusuf Kıvrak'ı görenlerden yardım istedi. Anne ve babasının vefat etmesi ardından 11 yıldan bu yana eşi Mustafa Çetin ve kardeşiyle birlikte yaşamını sürdürdüklerini söyleyen Çetin, kardeşi Yusuf Kıvrak'ın en son Murat Reis Kavşağı'ndan Ayvalık yönüne doğru yürürken görüldüğünü hatırlattı. Kardeşinin kendisinden başka hiç kimsesinin olmadığını dile getiren abla Gülser Kıvrak Çetin kardeşinin sağlığından endişe ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Kardeşim son derece sakin bir insandır. Zihinsel engelli olduğu için tek derdi sigara ve çaydır. Kardeşim sokaklarda sigara izmariti toplar, kahvehanelerden de çay talebinde bulunur. Saldırganlık huyu yoktur. Kendi kendine konuşur ve kendi kendine güler. İlgi gördüğü insanlarla sohbet eder. Konuşması biraz peltek peltektir. 3 haftadan bu yana haber alamadığımız kardeşimi görenlerin veya tanıyanların insaniyet namına jandarma ve polise haber vermelerini rica ediyorum."

Eniştesi Mustafa Çetin ise onu öz kardeşi gibi sevdiğini ve yıllardır ona sahip çıktıklarını vurgulayarak, "3 haftadır ortalıktan kaybolan kayınbiraderimin hayatından endişe ediyoruz. Görenlerin ve tanıyanların lütfen bizlere yardımcı olmalarını ve mutlaka ya eşimin telefonuna yada jandarma ile polise haber vermelerini talep ediyorum" diye konuştu.
 

Kaynak: dha