Yapıcıoğlu, "Milletimiz, önceki darbe teşebbüslerinde olduğu gibi seyirci kalmadı, ilk andan itibaren alanlara çıkıp darbe teşebbüsünü püskürttü. Bu bir halk devrimiydi" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, darbe girişimini ülkeyi iç savaşa sürükleme teşebbüsü olarak değerlendirdi. Darbe girişimine karşı sokağa çıkanların başında İslami cemaatlerin geldiğini öne süren Yapıcıoğlu, şöyle dedi:
"15 Temmuz kalkışmasını ülkeyi işgale hazır hale getirme veya iç savaşa sürükleme teşebbüsü olarak isimlendirmek mümkündür. O meşum teşebbüsün sahipleri, 40 yıl boyunca hazırlık yaptılar, güç ve servet biriktirdiler, adam devşirdiler, tuzaklar kurdular. 40 yıl boyunca önleri açıldı, palazlandırıldılar; zulümlerine seyirci kalındı, devlet desteğiyle başkalarını tüketerek büyüdüler. Milletimiz, önceki darbe teşebbüslerinde olduğu gibi seyirci kalmadı, ilk andan itibaren alanlara çıkıp darbe teşebbüsünü püskürttü. Bu bir halk devrimiydi. Olayların gidişatı netleşinceye kadar ortalıkta görünmeyip seyirci kalmayı tercih edenler, darbenin başarısız olduğu anlaşıldıktan sonra milletin yaptığı devrimi çalmaya ve milletin darbeyi engelleyen evlatları aleyhine kullanmaya kalkıştılar. Unutulmamalıdır ki; 15 Temmuz gecesi sokağa çıkıp darbe teşebbüsüne direnenlerin başında İslami cemaatler gelmektedir. Bu hususu unutanlara hatırlatıyoruz, unutturmak isteyenlere karşı da milletçe uyanık olmak gerektiğini bir kez daha ihtar ediyoruz. Milletimize de diyoruz ki, bir yıl önce gerçekleştirdiğiniz devriminizi çaldırmayın."

"FETÖ'YÜ DEVLET KADROLARINDAN TEMİZLEMENİZ YETMEZ"
Darbe girişiminde bulanan Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen mücadeleye değinen Yapıcıoğlu, "FETÖ’yü devlet kadrolarından temizlemeniz yetmez. FETÖ’nün zulümlerinin sonuçlarını temizleme borcunuz vardır. FETÖ mensuplarını devlet kadrolarından temizlerken teraziyi hassas tutun ve ilgisiz insanları mağdur etmeyin. Adaletli olmak, düşman ve darbeci bile olsa adil davranmak, adaleti geciktirmemek gerekir. Halkın devriminin çalınmasına seyirci kalarak, aziz şehitlerinin kanlarını heder etmeyin. Adaleti ikame edin, adil olun, adaletle davranın ve bilin ki adalet mülkün temelidir, gecikmiş adalet ise adalet değildir" dedi.

Kaynak: dha