İş adamı Abdülkadir Konukoğlu, hiçbir personelini işten çıkartmadı ve maaşlarına ek olarak bin lira destek ödemesi yaptı ve  21 bin aileye erzak yardımında bulundu.

Yürekten kutlanan iş adamı Abdülkadir Konukoğlu kimdir?

Gaziantepli iş adamı, Anadolu sanayileşmesinin öncülerinden Sani Konukoğlu’nun ilk çocuğudur. 1970 yılında şirketin işletme müdürlüğünü yaptı, 1972 yılındagenel müdür yardımcılığına yükseldi. Babası Sani Konukoğlu’nun vefatı sonrasında 1994 yılında Sanko Grubu şirketlerinin başına geçen ve babasının “İşin hilesi dürüstlüktür” sözünü iş hayatının temel felsefesini yapan Abdulkadir Konukoğlu, ileriyi gören, yenilikçi ve paylaşımcı yönetim anlayışıyla Sanko’yu Türkiye’de sanayileşmenin sembolü haline getirmiştir.

“Yılın En İyi İşadamı”, “Yılın En İyi İşletmecisi”, “Yılın Girişimcisi”,  “Yılın Altın Adamı”, “Yılın En Başarılı İşadamı”, “Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı”, “Yılın Sanayicisi” ve “Anadolu’nun En Etkili İş İnsanı” ödülleri vardır. Ayrıca halkın eğitimi ve refahı için hizmetlerde bulunan Konukoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca “Üstün Hizmet Ödülü” almıştır.

Editör: TE Bilişim