İlk olarak ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, Öteki Gündem programında, "Sevişmekle ibadet etmek aynı şey. Hatta namaz kılmakla da aynı şeydir" açıklamalarında bulunmuştu.

Demircan şöyle konuşmuştu: "Bir insan evlilik hayatında eşimle ilişkiye girmiyorum diyemez. Bu zulümdür. Cinselliği yaşamak bizleri zinadan, eşcinsellikten korur Allah'ın rızasına götürdüğü gibi, eşlerimizle girilen ilişki de ahiret hayatı için bir yatırımdır. Sevaplı bir işlemdir. Cinsellik İslam'da kutsallıktır ve ibadet hayatının bir bölümüdür. Çünkü ibadet Allah'ın emir ve yasaklarını uygulamaktır. Namaz neden ibadettir, rabbimizin emri olduğu için. Namaz ve sevişmek aynıdır."

Muhafazakar camiada yaşam koçu olarak tanınan Sibel Üresin ise Demircan'ın açıklamalarını bir adım öteye taşıyarak "Cinsel ilişki namaz kılmaktan da önemlidir" demişti.Habertürk'te Teke Tek programını sunan Fatih Altaylı, ilginç çıkışlarıyla gündeme oturan bu iki ismi canlı yayına çıkarmıştı.

''Namaz kılmaktan da önemli''

Sözlerinin yanlış anlaşıldığını ileri süren Ali Rıza Demircan, "Namazla aynı şey demek istemedim, evlilik müessesesinin devamı için cinselliğin önemini belirtmek istemiştim" açıklamalarında bulunmuştu. Sibel üresin ise, "cinselliği namaz gibi faiz almamak gibi günahtan kaçınma aracı" olarak tanımlayarak şöyle konuşmuştu:

"Ben imanı bir puzzle, namaz, zekat, hac, cinsel hayat, faciz almamayı da puzzle'ın parçalarından biri olarak görüyorum. 'Bunların biri diğerinden önemli' demek bence doğru değil. Ama insanın yaradılışı cinsel birlikteliğe dayalı olduğu için, doğru namaz için doğru abdest almak gerekir örneğinde olduğu gibi doğru cinsellik gerekmekte."

Editör: TE Bilişim