İstanbul'da kış boyunca beklenen kar yağışı gece yarısından sonra etkisini göstermeye başladı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları'nda alarm verildi.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte, Çamlıca Tepesi'de ziyaretçilerin akınına uğradı. Beyaz bürünen Çamlıca Tepesi'ne gelen sevgililer kar yağışının tadını doyasıya çıkardı.

Kar yağışı Taksim Meydanı'nda da etkisini gösterdi. Yüksek kesimleri etkisi altına alan kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde İstanbul genelinde etkisini gösterdi. Kar yağışının etkili olduğu yerlerden biri de İstanbul'un simgesi olan Taksim Meydanı oldu. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü günler öncesinden yaptığı kar uyarısı gece saat 01:00 itibariyle İstanbul'u etkisi altına aldı.

Kar ne zaman bitecek?

İstanbul'da günün en düşük sıcaklığı eksi 2, en yüksek sıcaklığı ise 3 derece olacak. Parçalı çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusunun sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
2 Mart Cuma günü ise İstanbul'da kar yağışı etkisini yitirirken sağanak yağış bekleniyor. En düşük sıcaklığın 1, en yüksek sıcaklığın ise; 9 derece olması bekleniyor.

3 Mart Cumartesi günü sağanak yağış sürüyor. İstanbul'da en düşük sıcaklığın 7, en yüksek sıcaklığın ise; 9 derece olması bekleniyor.

4 Mart Pazar günü sağanak yağış etkisini sürdürüyor. İstanbul'da en düşük sıcaklığın 5, en yüksek sıcaklığın ise; 8 derece olması bekleniyor.

5 Mart Pazartesi günü ise kar ve yağmur yerini bulutlu havaya bırakacak. İstanbul'da en düşük sıcaklığın 5, en yüksek sıcaklığın ise; 10 derece olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim