Vatandaşlar lapa lapa kar yağacak mı merak ediyor. Bugün etkisini göstermeye başlayan kar yağışının yarın kuvvetleneceği tahmin ediliyor. 

İstanbullular dikkat milyonların beklediği son dakika hava durumu haberi geldi. İstanbul Avrupa yakasında sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar, öğle saatlerine doğru Anadolu yakasında da etkili olmaya başladı. İstanbul’un dibine kadar gelen kar Edirne ve Kırklareli’nde bugün okulların tatil olmasında neden olmuştu. Prof. Orhan Şen, Meteoroloji’nin dikkat çektiği 28 Şubat Çarşamba günü için “Kar şiddetini artıracak, yollarda buzlanma olabilir” şeklinde vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte hava durumunu okumadan yola çıkmayanlar için yurtta hava durumu…

Meteorolojinin çarşamba günün için uyardığı kar yağışı sabah saatlerinde Avrupa yakasında bazı ilçelerde etkili olmaya başlamıştı.Kartal’ın yüksek kesimlerinde de etkisini gösteren kar aralıklarla yağmaya devam ediyor.

İSTANBUL’DA KAR ŞİDDETİNİ ARTIRACAK

Prof. Orhan Şen uyardı “İstanbulda yarın akşam kar şiddetini artırır yarın gece sıcaklık 0 C nin altına iner Perşembe sabahi yollarda buzlanma olur. Perşembe kullanacaksanız yarın aracınızı ana yollara yakın park edin ara yollar buzlanmadan dolayı kapanabilir. Ana yollardada dikkatsiz sürücü riski vardır.”

EDİRNE’DE SOĞUK REKORLARI KIRILACAK

Edirne yarın yıllar sonra en soğuk gününü yaşayacak. Meteorolojiden edinilen bilgiye göre yarın Edirne’de kar yağışının etkili olması beklenirken hava sıcaklığının ise eksi 15 dereceye kadar düşeceği kaydedildi.

Edirne’de dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı bugün kentte etkisini yitirdi. Edirne Belediye ekipleri, kar küreme ve temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Yetkililer yarın soğuk havanın etkisiyle sürücüleri ve vatandaşları buzlanmaya karşı uyarıyor.

Editör: TE Bilişim